Φωτο-Ταξίδι στο Ομάν! Μήπως αυτό χρειαζόσουν;;;

Φωτο-Ταξίδι στο Ομάν! Μήπως αυτό χρειαζόσουν;;;

Ένα μαγικό ταξίδι στο άγνωστο Ομάν με συνταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που μοιραζόμαστε το κοινό πάθος για την ανακάλυψη τόπων και την επαφή με ανθρώπους μέσα απο την φωτογραφική κάμερα και το λόγο.

Το πρώτο βήμα της φωτογραφικής μας εξόρμησης γίνεται μέσα σε ένα από τα σπουδαιότερα και ομορφότερα τέμενη του κόσμου, που ξεπροβάλλει σε ένα τοπίο βραχώδη, στη Μουσκάτ. Με το φακό μας χανόμαστε μέσα στο Αραβικό σύμπαν. Φωτογραφίζουμε τα έντονα, φευγαλέα βλέμματα, αδράχτουμε την κατανυχτική ατμόσφαιρα της προσευχής, μα και τις αντιθέσεις που βλέπουμε φωτογραφίζοντας τους επισκέπτες από τη δύση.

Με το πρώτο φως της μέρας φωτογραφίζουμε για να «δούμε» τον εαυτό μας λίγο βαθύτερα, ώστε μέσα από την εσωτερικότητα μας να νιώσουμε και να πατήσουμε το κουμπί της κάμερας.

Πώς συνδεόμαστε μέσα από την Τέχνη της φωτογραφίας και το ρεπορτάζ με τον άγνωστο πολιτισμό, τη διαφορετική νοοτροπία  και το πρωτόγνωρο τοπίο;
Η απάντηση δίνεται στον καθένα βιωματικά στo πλαίσιo αυτούτου σεμιναρίου.

 

Ανεβαίνουμε βραχώδη τοπία και επιβλητικά βουνά, βρίσκουμε μικρά χωριά και γεωργούς που καλλιεργούν ντόπια, αρωματικά μπαχάρια. Απολαμβάνουμε εικόνες πικνίκ με οικογένειες Ομανών φωτογραφίζοντας καλοντυμένες γυναίκες να καπνίζουν περήφανες ναργιλέ στις όχθες του ποταμού.

Φιλοξενούμαστε από βεδουίνους στα τσαντήρια τους, φωτογραφίζουμε την καθημερινότητά τους, στα παζάρια τους, στις καμήλες τους και το βράδυ γιορτάζουμε μαζί τους. Φωτογραφικό σαφάρι στην απεραντοσύνη της ερήμου και ύπνος κάτω από τα άστρα.

 

Ψαροχώρια και παλιά καρνάγια, οάσεις και πρασινογάλανες λίμνες περιτριγυρισμένες από θεόρατα βράχια. Χωριά που διατηρούν ανόθευτη τη μινιμαλιστική αρχιτεκτονική της παράδοσης. Παρόντες με την κάμερα και στο αλισβερίσι που γίνεται στις αγορές μες τις καστροπολιτείες αποτυπώνοντας το μοναδικό πάντρεμα του λαϊκού στοιχείου με την αρχοντιά.

 

Η τιμή για το σεμινάριο ειναι 300 ευρώ + Φ.Π.Α. αν κλείσετε μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2017 και 400 ευρώ + Φ.Π.A. αν κλείσετε μετά τις 25 Νοεμβρίου 2017.

Τα εισιτήρια, η διαμονή και τα υπόλοιπα έξοδα θα τα διαχειριστεί ο καθένας και όσο πιο νωρίς κλείσουμε τόσο καλύτερα.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα: 6977296831, 6938 040240, 69 6944 782329.

Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή στο email: marokouri2@gmail.com ή στο inbox το συντομότερο.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.