Εθνικό Θέατρο: το πρόγραμμα 2019-2020

Εθνικό Θέατρο: το πρόγραμμα 2019-2020

Με μια λιτή ανακοίνωση αντί της παραδοσιακής συνέντευξης τύπου -αναμένεται στο προσεχές διάστημα- δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2019-2020. Όπως επισημαίνει ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημήτρης Λιγνάδης «στα πλαίσια της συνέπειας και της εξελικτικής συνέχειας στη χάραξη πολιτικής του σημαντικού αυτού πολιτιστικού οργανισμού, θα υλοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό του το ρεπερτόριο που ήδη είχε ετοιμαστεί από τον προηγούμενο Καλλιτεχνικό Διευθυντή, ταυτόχρονα, ωστόσο, άμεσος στόχος είναι το πέρασμα σε έναν γόνιμο μετασχηματισμό σε επίπεδο δομής, ρεπερτορίου και φυσιογνωμίας του Εθνικού Θεάτρου».

Στο φετινό πρόγραμμα συναντάμε επαναλήψεις, τη μετακίνηση περσινών παραστάσεων της Πειραματικής σε κεντρικές σκηνές, μετακλήσεις, συνεργασίες και συμπαραγωγές, δράσεις για εφήβους. Υπεύθυνη του νεοσύστατου Μικρού Εθνικού παραμένει η Σοφία Βγενοπούλου, ενώ σε νέο προσανατολισμό φαίνεται να οδηγείται η Πειραματική Σκηνή, καθώς οι παραστάσεις της που ήδη είχαν ετοιμαστεί εντάσσονται στο ρεπερτόριο του κτιρίου «Κατίνα Παξινού», που φέρει πια μόνο αυτό το όνομα στον προσδιορισμό του.

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε

Ανάμεσα στις παραστάσεις της σαιζόν εντοπίζουμε το περσινό «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λ. Πιραντέλο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου, την επιβαλλόμενη επανάληψη του «Ξύπνα Βασίλη» του Δημήτρη Ψαθά, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, την επανάληψη του «Ο άνθρωπος που γελά» του Β. Ουγκώ, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή, τη γλυκύτατη περσινή παραγωγή, κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους, «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κ. Ντίκενς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Ο άνθρωπος που γελά

Στις νέες παραγωγές ξεχωρίσαμε τον «Μάκβεθ» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, που θα έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μια συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την «Κυρία Μαξίμ» του Φεντώ, σε σκηνοθεσία  Θωμά Μοσχόπουλου, τη σκηνική μεταφορά του έργου της Λούλας Αναγνωστάκη «Σε σας που μας ακούτε» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αβρανά, τη νέα δουλειά του Γιάννη Καλαβριανού, την πρόταση του Γιάννη Σκουρλέτη -έκπληξη από ό,τι μας έχει συνηθίσει- για τη σκηνοθεσία της κωμωδίας του Γκολντόνι «Το καινούργιο σπίτι», το μιούζικαλ των Ρέππα-Παπαθανασίου «Φεγγάρι από χαρτί», τη συνεργασία του Ευθύμη Φιλίππου και της Αργυρώς Χιώτη για το «Νερό της Κολωνίας», τη νέα δουλειά της Ελένης Ευθυμίου στη σκηνοθεσία του «Και τώρα ο κόσμος» της Σιμπίλε Μπέργκ, μετά το -κοινώς αποδεκτό- αριστουργηματικό «Ερωτευμένα άλογα» στο πρόσφατο Φεστιβάλ Αθηνών, την παρουσία της ομάδας C for Circus στο «Love & information» της Κ. Τσέρτσιλ, τα «Μαθήματα Πολέμου ΙΙΙ», ως συνέχεια των δύο προηγούμενων ξεχωριστών παραστάσεων, σε σκηνοθεσία αυτήν τη φορά Γιώργου Τσουρή.  Παράλληλα, συνεχίζονται οι δράσεις «Θέατρο Express» και «Οι ιστορίες καθ’ οδόν» σε λεωφορεία.

Ιστορίες καθ' οδόν

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της σαιζόν 2019-2020 πατήστε εδώ.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.