Η Εθνική Βιβλιοθήκη γεμίζει ευχές!

Η Εθνική Βιβλιοθήκη γεμίζει ευχές!

Τα πράγματα έχουν ως εξής: η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας βρίσκεται σε διαδικασία μετεγκατάστασης. Το καινούριο της «σπίτι» βρίσκεται σ' έναν ολοκαίνουριο, όμορφο χώρο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρίν λίγο καιρό λοιπόν, οι υπεύθυνοι της Εθνικής Βιβλιοθήκης προσκάλεσαν τα παιδιά όλων των βιβλιοθηκών του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών να στείλουν τις ευχές τους προκειμένου να κρεμαστούν σε ειδική κατασκευή και να στολίσουν τις νέες εγκαστάσεις. Τα δημιουργικά εργαστήρια, που στήθηκαν σε όλη την Ελλάδα για το σκοπό αυτό, στηρίχτηκαν σε αποσπάσματα από βιβλία που τα παιδιά θα έπρεπε να μετατρέψουν σε μια ευχή για το νέο έτος.

Όπως πάντα, τα παιδιά πρόσφεραν γενναιόδωρα την αγάπη, τις σκέψεις τους και τις ευχές τους και η ανταπόκρισή τους ήταν εκπληκτική! Πάνω από 2000 ευχές έφτασαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη και στόλισαν όχι μόνο το προβλεπόμενο «Δέντρο των Ευχών» αλλά και όλα τα ράφια του ισογείου της νέας Βιβλιοθήκης. Δείτε το σχετικό timelapse εδώ:
 


Σας δίνουμε και μια μικρή αλλά... θαυματουργή δόση των παιδικών ευχών στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Μπορείτε όμως να επισκεφτείτε και να χαρείτε από κοντά το δημιουργικό αυτό αποτέλεσμα στους νέους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου.

Οι λέξεις των παιδιών από διαφορετικές πόλεις και χωριά της Ελλάδας κάνουν το καλύτερο και πιο αισιόδοξο «ποδαρικό» , προτού τα ράφια αρχίσουν να γεμίζουν από βιβλία κατά τη διάρκεια του 2017.

 
 

Τις γιορτινές μέρες, η Εθνική Βιβλιοθήκη διοργανώνει και μια θαυμάσια σειρά ξεχωριστών χριστουγεννιάτικων αναγνώσεων από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα, δείτε εδώ  κι εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.