Εταιρεία Θεάτρου Χώρος: καλλιτεχνικός προγραμματισμός για το 2017-2018

Εταιρεία Θεάτρου Χώρος: καλλιτεχνικός προγραμματισμός για το 2017-2018

Η εταιρεία Θεάτρου Χώρος παρουσίασε το πρόγραμμα της για τη φετινή χρονιά. Μία  επιτυχία από το φετινό καλοκαίρι (η παράσταση Greek Freak!/ Fire and Fury παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου) μαζί με δύο νέες παραγωγές αποτελούν τις καλλιτεχνικές προτάσεις της ομάδας του Σίμου Κακκάλα. Μετά την περσινή επιτυχημένη έναρξη του ετήσιου εργαστηρίου υποκριτικής, η Έλενα Μαυρίδου μαζί με το Σίμο Κακκάλα θα προσπαθήσουν για άλλη μια χρονιά να αναπτύξουν οι συμμετέχοντες συναισθηματικές και σωματικές δεξιότητες, εργαλεία για τη δουλειά του ηθοποιού. Τέλος, φέτος θα ανοιχτεί ένας κύκλος συζητήσεων πάνω στην τέχνη της υποκριτικής.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Greek Freak!/ Fire and Fury

 

Το Greek Freak!, η παράσταση που πρώτη παραδόθηκε στη χλεύη του κοινού το καλοκαίρι,  ντροπιάζοντας το Φεστιβάλ Αθηνών και τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, επιστρέφει ακόμη χειρότερη (μεταεμετική) από τις 3 Νοεμβρίου στο θέατρο Χώρος: Greek Freak/Fire and Fury! σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.

Μια παράσταση που ακολουθεί πιστά την επικαιρότητα πηγαίνοντας και αυτή από το κακό στο χειρότερο. Όλα τριγύρω αλλάζουν; Greek Freak/Fire and Fury! Σταθερά φριχτή ποιότητα χωρίς «ευχάριστες» εκπλήξεις. Νέα νούμερα (πραγματικοί καθημερινοί άνθρωποι) που θα προκαλέσουν τα όρια του κοινού με τη συνδρομή χιλιάδων διαφορετικών guest(s) σχεδόν κάθε βδομάδα. Παιχνίδια με πλούσια δώρα για το κοινό. Πραγματοποίηση επιθυμιών, διαγραφή χρεών κ.ά.

Σκηνοθεσία - Σύνθεση: Σίμος Κακάλας  
Σκηνικό: Αντώνης Δαγκλίδης  
Κοστούμια: Claire Bracewell  
Μάσκες: Μάρθα Φωκά 
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης 
Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός 
Ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου 
Ειδικά εφέ: Αλέξανδρος Λόγγος 
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Καλακίδης 
Εκτέλεση παραγωγής: Γιώργος Λόξας 
Με τους: Σίμο Κακάλα, Δήμητρα Κούζα, Μιχάλη Βαλάσογλου, Κωνσταντίνο Μωραΐτη κ.ά.

Διάρκεια: 120 λεπτά
* Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.
* Απαγορεύεται η ρίψη φυστικιών στους ηθοποιούς. Τους ταΐζει  η Διεύθυνση.

Πρεμιέρα: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή έως Κυριακή στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων:10€ (γενική είσοδος)

«Ανεμοδαρμένα Ύψη» της Έμιλυ Μπροντέ

Τα Ανεμοδαρμένα Ύψη (Wuthering Heights), το σπουδαίο μυθιστόρημα της Έμιλυ Μπροντέ, με αφορμή μια ιδέα της Έλενας Μαυρίδου, σε διασκευή της ίδιας και σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, έρχονται από τις 9 Φεβρουαρίου στο θέατρο Χώρος. Μια δημιουργία-γυναικεία κατάθεση πάνω σε ζητήματα της ανθρώπινης ψυχής, τοποθετημένη σ’ ένα επιβλητικό και ερημικό περιβάλλον, όπου ο άνθρωπος βρίσκεται σε διαρκή αναφορά με το περιβάλλον του. Μια ταξική όσο και φυλετική σύγκρουση, που συμπαρασύρει στην καταστροφή όσους αγγίζει. Το ξένο στοιχείο έρχεται να καταστρέψει και όχι να μπολιάσει.

Με έντονη εικονοποιητική διάθεση, χάρη στην εικαστική μελέτη της Ράνιας Εμμανουηλίδου, θα επιχειρηθεί η δημιουργία και η απεικόνιση της σκοτεινής ενστικτώδους πλευράς των χαρακτήρων και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κινούνται. Έξι ηθοποιοί θα ενσαρκώσουν όλες τις πιθανότητες και τους χαρακτήρες επί σκηνής.

 

Διασκευή: Έλενα Μαυρίδου
Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
Σκηνικά-Κοστούμια: Ράνια Εμμανουηλίδου
Με τους: Δήμητρα Κούζα, Μιχάλη Βαλάσογλου, Κωνσταντίνο Μωραΐτη κ.ά.

Πρεμιέρα: Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος)

 

GODOT2

Στο θέατρο Χώρος ανεβαίνει από τις 12 Απριλίου σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου το GODOT2, μια παράσταση εμπνευσμένη από το πιο γνωστό και ανοιχτό σε αναγνώσεις κι ερμηνείες έργο του Σάμιουελ Μπέκετ: το Περιμένοντας τον Γκοντό. Πολλοί θεώρησαν το έργο μια αλληγορία του Ψυχρού Πολέμου, πολλοί το συνέδεσαν με τις ψυχαναλυτικές θεωρίες του Φρόυντ και του Γιουνγκ, άλλοι με το ρεύμα του Υπαρξισμού και άλλοι με τον Χριστιανισμό. Και, μολονότι, πολλοί χαρακτήρισαν τον Μπέκετ απαισιόδοξο, ο ίδιος κατάφερνε πάντοτε με τα απλούστερα των μέσων, να μετατρέπει το δυσάρεστο γεγονός σε μια αποδεκτή, ακόμα και κωμική, εκδοχή της πραγματικότητας.

Η ζωή αποτελείται νομοτελειακά από συνεχείς επαναλήψεις. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες μοιάζουν να συνεχίζονται για γενιές, για αιώνες. Μοτίβα δράσεων επαναλαμβάνονται στις ζωές μας. Τι θα συνέβαινε, αν έβλεπε κανείς τον εαυτό του σε μια άλλη εκδοχή του· έχοντας άλλο φύλο ή έναν διαφορετικό σύντροφο; Πόσες από τις πράξεις του θα επαναλαμβάνονταν; Πόσες όχι; Μπορεί κανείς να ξεφύγει από τη φύση της ύπαρξης του ανθρώπου;

Σκηνοθεσία- δραματουργία- σύλληψη-σκηνογραφία: Έλενα Μαυρίδου
Μετάφραση: Σίμος Κακάλας
Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης
Βοηθοί δραματουργίας - επιμέλεια κειμένων: Νατάσα Εξηνταβελώνη, Μαρία Μοσχούρη
Mάσκες- Έκθεση- Ιnstallation: Δημήτρης Τράγκας
Με τους: Νατάσα Εξηνταβελώνη, Γιώργο Κατσή, Γιάννη Λεάκο, Μαρία Μοσχούρη κ.ά.

Πρεμιέρα: Πέμπτη 12 Απριλίου 2018
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Πέμπτη έως Κυριακή
Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος)

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ετήσιο Εργαστήρι Υποκριτικής

 

Η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος συνεχίζει για 2η χρονιά την επιτυχημένη λειτουργία του Εργαστηρίου Υποκριτικής. Μέσα από μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία, το Εργαστήρι στοχεύει στην καλλιέργεια της συναισθηματικής και αναλυτικής νοημοσύνης του περφόρμερ και την κατανόηση νου και σώματος ως μιας αδιαίρετης οντότητας. Ένα εργαστήρι ετήσιας λειτουργίας για όσους επιθυμούν να ασκήσουν τις δεξιότητές τους στην υποκριτική. Ένας χώρος για προπόνηση πάνω σε στοιχειώδεις αρχές της υποκριτικής μέσα απο μία διαφορετική μεθοδολογική προσέγγιση πάνω στις Σωματικές Δράσεις. Απεικόνιση, Αναπνοή, Χαλάρωση, Ορθοσωμική, Κυκλική προπόνηση, Αυτοσχεδιασμός, Ουδέτερη Μάσκα, Χαρακτήρες, Σύνολα. Το εργαστήρι απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς.


Διδάσκουν: Σίμος Κακάλας, Έλενα Μαυρίδου
Έναρξη εργαστηρίου: 2 Οκτωβρίου 2017
Κόστος συμμετοχής: 120€
Πληροφορίες & Εγγραφές: 6988292728

Συναντήσεις

Η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος εγκαινιάζει μια σειρά έξι συναντήσεων με μέλη της επιστημονικής κοινότητας (θεατρολόγους, συγγραφείς κ.ά.), οι οποίες θα είναι ανοιχτές στο κοινό. Το σύνολο των συζητήσεων θα μαγνητοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, με σκοπό την ευρύτερη διάδοση του περιεχομένου τους.

Έναρξη συναντήσεων από τον Δεκέμβριο 2017
Πληροφορίες: 6988292728

(Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων)

Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6, Βοτανικός
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
210-342 6736

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.