ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΩ ΚΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ 1950 & 1960"

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΩ ΚΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ 1950 & 1960"

H MONUMENTA με τη συνεργασία του  φωτογράφου Jeff Vanderpool ξεκινά τη νέα σειρά πρωτότυπων φωτογραφικών εργαστηριών με θέμα "Φωτογραφίζω και καταγράφω κτήρια των δεκαετιών 1950 & 1960". Στόχος οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν την τέχνη της φωτογραφικής καταγραφής και τη μεθοδολογία της επιτόπιας καταγραφής κτηρίων, βασικά εργαλεία για τη γνωριμία με την αρχιτεκτονική κληρονομιά.   

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους αγαπάνε την τέχνη της φωτογραφίας και θα θέλανε να μάθουν πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφία για την καταγραφή για την ανάδειξη του αρχιτεκτονικού πλούτου της πόλης μας. Το εργαστήριο θα καλύψει τις τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, την ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών καθώς και τις ανάγκες της τεκμηριωτικής φωτογράφισης που απαιτεί το θέμα του εργαστηρίου.

Το πρώτο εργαστήριο έχει σαν θέμα κατοικίες και πολυκατοικίες που κτίστηκαν στην Αθήνα, τις δεκαετίες 1950 & 1960. Οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν σε δυο φωτογραφικές εξορμήσεις όπου θα πραγματοποιηθούν καταγραφές και θα παρακολουθήσουν τέσσερα θεωρητικά μαθήματα. Το φωτογραφικό υλικό του εργαστηρίου θα ενταχθεί στο αρχείο καταγραφής της MONUMENTA, η οποία εκπονεί προγράμματα καταγραφής κτηρίων από το 2013. 

Διάρκεια: 3 εβδομάδες
6 συναντήσεις: Τετάρτες 7,14, 21 Νοεμβρίου, 18:30 - 20:30, και Σάββατο 10, 17 Νοεμβρίου 11:00-14:00
Σύνολο ωρών: 12 ώρες 

Τόπος διεξαγωγής: Παλλάδος 21, πλατεία Ηρώων Ψυρρή, 2ος όροφος

Κόστος: 80 € / 70 € μέλη MONUMENTA / 50 € φοιτητές

***

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: info@monumenta.org, 6973308857

Η MONUMENTA είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προστασία της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ελλάδας και της Κύπρου (www.monumenta.org). Από το 2012 διοργανώνει σε συνεργασία με τους φωτογράφους Στέργιο Καράβατο και Jeff Vanderpool τον κύκλο εργαστηρίων Φωτογραφίζοντας Μνημεία. Τα εργαστήρια σχεδιάζονται για να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα φωτογραφικών προσεγγίσεων πάνω στην έννοια του μνημείου, ακολουθώντας τα ποικίλα ενδιαφέροντα και τις πολλές δράσεις της MONUMENTA. Βασικός στόχος είναι μέσω της φωτογραφίας  η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, των μνημείων αλλά και όλων όσα βρίσκονται σε κίνδυνο.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.