Εργαστήρι για την τέχνη της προφορικής αφήγησης σε τρεις κύκλους Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Εργαστήρι για την τέχνη της προφορικής αφήγησης σε τρεις κύκλους  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, επιχειρηματίες, αναλυτές, δικηγόρους, πολιτικούς… Με λίγα λόγια, σε όλους. Σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν και να επικοινωνήσουν επιτυχώς την ιστορία τους.
Η Σάσα Βούλγαρη διευκρινίζει: «Στην εποχή μας η έννοια της ιστόρησης συνδέεται λανθασμένα κυρίως με παιδιά αν και στις τελευταίες δεκαετίες η πανάρχαια αυτή τέχνη – παγκοσμίως γνωστή ως oral storytelling - αναβίωσε και αξιοποιείται διευρυμένα σε πολλά πεδία: π.χ. διδασκαλία φυσικών επιστημών, επιχειρηματικότητα κ.ά. Η προφορική αφήγηση δεν είναι παραμύθι. Ιστορίες λέμε για χίλιους δύο λόγους: Για να μεταφέρουμε τα νέα μας, να διδάξουμε, να γνωριστούμε με κάποιον, να συστηθούμε, να πείσουμε, ακόμη και για να πουλήσουμε κάτι. Ιστορίες δημιουργούμε, ακόμη, όταν θέλουμε να καταλάβουμε τον εαυτό μας ή τον άλλο».

Η ΜΕΘΟΔΟΣ

Η Σάσα Βούλγαρη έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και δοκιμασμένο σύστημα μαθητείας που παρέχει στον συμμετέχοντα γνώση σε όλα τα επίπεδα, τα οποία σχετίζονται με την Ιστόρηση, με τρόπο κατανοητό και με δυνατότητες εφαρμογής σε πολλά και διαφορετικά επαγγελματικά αντικείμενα.
Η μέθοδος είναι δομημένη έτσι, ώστε όποιος ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση και των τριών Κύκλων να γνωρίζει, πλέον, σε βάθος τι είναι η Προφορική Αφήγηση, τι ταιριάζει στον ίδιο (ταυτότητα Αφηγητή) και πώς μπορεί μόνος του να διευρύνει τις γνώσεις και τις δυνατότητές του. Αποτελεί, όμως, και ένα όχημα προς την αυτοβελτίωση, καθώς οι εκπαιδευόμενοι, όχι μόνο μαθαίνουν πώς να δημιουργούν και να επικοινωνούν την ιστορία τους ανάλογα με το ποιον έχουν απέναντί τους, αλλά αποκτούν συνείδηση της στάσης του σώματος και της σωστής αναπνοής, καλύτερη εκφορά του λόγου, αλλά και αυτοπεποίθηση μπροστά σε κοινό.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΑΡΑ-ΜΥΘΕΟΜΑΙ: Σεμινάριο για την τέχνη της προφορικής αφήγησης σε τρεις κύκλους
Με τη Σάσα Βούλγαρη

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ.: 210 3418550, www.mcf.gr
Πότε: Από Οκτώβριο 2019 μέχρι Ιούνιο 2020, κάθε Τρίτη 18:00-21:00
Διάρκεια: Κάθε κύκλος αντιστοιχεί σε 30 διδακτικές ώρες
Κόστος: 300 € ( για τον κάθε 1ο κύκλο), 240 € (για τον 2ο κύκλο), 160 € (για τον 3ο κύκλο).
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Σάσα Βούλγαρη στα τηλέφωνα: 210 9572613 και 6972 261037, sassa_v@otenet.gr, www.facebook.com/sassa.voulgari

-Τα τμήματα είναι ολιγομελή (συμμετοχή κατόπιν επιλογής)
-Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία
-Παρέχεται πλούσια βιβλιογραφία καθώς και βεβαίωση σπουδών
-Προβλέπεται έκπτωση για παλαιότερους μαθητευόμενους της Σάσας Βούλγαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.