Ο Ennio Morricone υπογράφει νέο συμβόλαιο και νέο άλμπουμ

Ο Ennio Morricone υπογράφει νέο συμβόλαιο και νέο άλμπουμ

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ιταλός συνθέτης Ennio Morricone υπέγραψε με την Decca Records ένα σημαντικό δισκογραφικό συμβόλαιο γιορτάζοντας την επαγγελματική καριέρα του που εκτείνεται σε 60 χρόνια και 600 συνθέσεις.

Το νέο του άλμπουμ «Morricone 60» κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου, λίγο πριν τα 88α γενέθλιά του, και επισημαίνει την αρχή μίας μοναδικής συνεργασίας ανάμεσα στη Decca και την οικογένεια Morricone. Πρόκειται για το πρώτο greatest hits άλμπουμ του γνωστού μουσικού, που διεύθυνε, ηχογράφησε και επιμελήθηκε ο ίδιος και στοχεύει να δημιουργήσει ένα κληροδότημα που θα απολαύσουν οι fans του.

Το άλμπουμ βρίσκει τον Μαέστρο να εκτελεί μερικά από τα καλύτερα έργα του κινηματογραφικής μουσικής από το The Good, the Bad and the Ugly στο πρόσφατο, βραβευμένο με Oscar score για το The Hateful Eight (κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος από την Decca) του Quentin Tarantino. Το άλμπουμ επισημαίνει την 60η επέτειο του Ennio Morricone ως συνθέτη και μαέστρου και παρουσιάζει καινούργιες ηχογραφήσεις με την Czech National Symphony Orchestra, με την οποία έχει συνεργαστεί σε σημαντικά διεθνή κινηματογραφικά scores.

Μόλις υπέγραψε το συμβόλαιο με την Decca, ο Ennio Morricone σχολίασε: «Μετά την επιτυχία του The Hateful Eight score είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην Decca με δικό μου δισκογραφικό συμβόλαιο – ένα αξιοσημείωτο γεγονός για την 60η χρονιά της επαγγελματικής επετείου μου. Είναι θαυμάσια εμπειρία να είμαι ικανός να συνθέτω τα scores μου και να τα ηχογραφώ με την Czech National Symphony Orchestra. Η ποιότητα της εκτέλεσης του έργου μου είναι πραγματικά εξαιρετική». 

 Ο Ennio Morricone έχει συνθέσει περισσότερα από 500 scores για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση καθώς και περισσότερες από 100 original μουσικές παραστάσεις και είναι ένας από τους δύο κινηματογραφικούς συνθέτες που έλαβαν το τιμητικό βραβείο της Ακαδημίας (Oscar) για την συνολική προσφορά τους. Στα highlights περιλαμβάνονται τα score του για τα Once Upon a Time in the West, One Upon a time in America, A Fistful of Dollars, The Untouchables και The Mission. Το score του Morricone για το The Good, The Bad and The Ugly κρατάει την δεύτερη θέση στο Top 200 των best film soundtracks που γράφτηκαν ποτέ.

Περισσότερα για τον Εnnio Morricone μπορείτε να βρείτε και εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.