Ενημερωτική καμπάνια για την έμφυλη βία από την Life After Death Theatre Company

Ενημερωτική καμπάνια για την έμφυλη βία από την Life After Death Theatre Company

-Γιατί βγαίνουν τόσα ανέκδοτα για τις ξανθιές και ούτε ένα για τους ξανθούς;

-Χαρίζουμε Barbie  στα αγόρια ή θεωρούνται επικίνδυνες;

-Το make-up ομορφαίνει ή κρύβει σημάδια;

-Μια μαμά μπορεί να κάνει καριέρα ή πρέπει να βοηθήσει τον μπαμπά να κάνει τη δική του;

-Γιατί ένας άντρας καμαρώνει για το σώμα της γυναίκας που συνοδεύει; Αυτός το συναρμολόγησε;

Σε αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα καλείται να απαντήσει αυτή την φορά η
Life After Death Theatre Company που σε κάθε της παραγωγή καταπιάνεται με θέματα που αφορούν σε θεματικές που επηρεάζουν και καθορίζουν την ποιότητα της ύπαρξης κάθε ατόμου.

Στο Timeline Project με το πως τα social media επηρεάζουν τις διαπροσωπικές σχέσεις, στην Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη με την κατάθλιψη, στο Γύρισε Πίσω με την κλιματική κρίση και το δυστοπικό μέλλον, στο Κορίτσι που Γίνεται Γορίλας με το στίγμα της ψυχικής υγείας και στο Ανδρόγυνο με τα στερεότυπα και την έμφυλη βία όπου έγινε και η πρώτη επαφή με την G-All, Gender Alliance, Η Συμμαχία των Φύλων και την επιστημονική της επίβλεψη.
Αυτή την φορά oι Βίκυ Αδάμου και Χριστίνα Σαμπανίκου ανταποκρινόμενες  στην πρόσκληση της G-All, Gender Alliance, Η Συμμαχία των Φύλων και του Heinrich Böll Stiftung Greece, δημιούργησαν 4 δραματοποιημένες ιστορίες (video) που αποτελούν μέρος της ενημερωτικής καμπάνιας "Αποδομώντας Έμφυλα Στερεότυπα" μιλώντας για την τοξική αρρενωπότητα, τους στερεοτυπικούς ρόλους των φύλων, την έμφυλη βία και τον σεξισμό.

Η τέχνη κάνει τον κόσμο να αισθάνεται και μέσα από την ενσυναίσθηση μπορεί να προέλθει η θετική σκέψη, η συμμετοχή και η δράση. Το θέατρο, έχει χρέος να προκαλεί ένα βαθύτερο προβληματισμό για το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Οφείλει να θίγει ζητήματα σχετικά με το τι σημαίνει να είναι κανείς άνθρωπος και πιο συγκεκριμένα, ποιες είναι οι ευθύνες μας απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους. Είναι ένας χώρος διαλόγου, μέσα στον οποίο επεξεργαζόμαστε θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν την ύπαρξή μας. Ένα εργαστήριο στο οποίο υποβάλλονται σε σχολαστική εξέταση μοντέλα ανθρώπινης συμπεριφοράς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παραγωγή: Life after Death Theatre Company 
Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου
Κείμενο: Χριστίνα Σαμπανίκου
Σκηνικά /Κοστούμια: Lazy Boy*
Κινηματογράφηση/Μοντάζ: Στέφανος Κοσμίδης
Ηχοληψία/Επεξεργασία ήχου: Αλέξανδρος Κανέλος
Μουσική: Άλκης Μπούφης
Φωτισμοί/Φωτoγραφίες: Xριστίνα Φυλακτοπούλου
Τα γυρίσματα έγιναν στον πολυχώρο VAULT Theatre Plus.

Εμφανίζονται: Αλέξης Βιδαλάκης, Μελίσσα Κωτσάκη, Αλίκη Αβδελοπούλου,Δημήτρης Κανέλλος, Αλίκη Ανδρειωμένου, Σωτήρης Δούβρης, Γιώργης Παρταλίδης, Χρήστος Καπενής, Σπύρος Περδίου, Χριστίνα Σαμπανίκου, Ελισσαίος Βλάχος, Γιάννης Οικονομίδης, Χριστίνα Φυλακτοπούλου, Τόνια Αβδελοπούλου, Φαίη Ευσταθίου, Μαρίτα Καραγιάννη, Βάλλια Μικρομάστορα, Σοφία Χατζογλίδου, Ιωάννα Μιχαλά.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.