Ένας Έλληνας διεκδικεί τον διεθνή τίτλο στον διαγωνισμό FameLab 2019 του British Council!

Ένας Έλληνας διεκδικεί τον διεθνή τίτλο στον διαγωνισμό FameLab 2019 του British Council!

Ποιο θα είναι το πρόσωπο της επιστήμης για το 2019; 25 νέοι επιστήμονες και ερευνητές από ολόκληρο τον κόσμο θα βρεθούν στη Βρετανία και στο Cheltenham Science Festival, προκειμένου στις 6 Ιουνίου να διεκδικήσουν τον τίτλο στον 12o διεθνή διαγωνισμό FameLab 2019 που διοργανώνει το British Council.

Ανάμεσά τους θα βρεθεί και ένας Έλληνας, ο Ερμής Ζαχαρόπουλος ο οποίος θα μεταβεί στη Βρετανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους νικητές των άλλων χωρών και να διεκδικήσει το μεγάλο βραβείο. Εάν το καταφέρει, θα είναι το καλύτερο δώρο για το γραφείο του British Council στην Ελλάδα, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 80 χρόνια λειτουργείας του. Λίγο πριν αναχωρήσει, o Ερμής δηλώνει ενθουσιασμένος με αυτή τη προοπτική και έτοιμος να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες εξέλιξης που θα του παρουσιαστούν μέσα από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Ο Ερμής ξεχώρισε στον ελληνικό τελικό, ο οποίος διοργανώθηκε από το British Council στις 6 Απριλίου στο πλαίσιο του Athens Science Festival.

Ο στόχος του προγράμματος είναι να αναδειχτούν τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης, να ενθαρρυνθούν οι νέοι επιστήμονες να έχουν πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους με το ευρύ κοινό μέσα από έναν διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων η Dr Beth Healey (Medical doctor; European Space Agency), o Mark Lythgoe (Founder and Director of the Centre for Advanced Biomedical Imaging, University College London) και η Dr Aarathi Prasad (Research Associate at the Institute of Global Health, University College London)

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.