«Ένας Δείπνος στο Παγκράτι», περφόρμανς από τη θεατρική ομάδα Άπλετοι Κήποι

«Ένας Δείπνος στο Παγκράτι», περφόρμανς από τη θεατρική ομάδα Άπλετοι Κήποι

«Γιατί στρώσατε εδώ αυτό το τραπέζι;»

«Αυτή η γειτονιά είναι για όλους μας ένα κλουβί. Κανείς δε ζει πραγματικά αυτό που θα ‘θελε να ζει».

Η θεατρική ομάδα Άπλετοι Κήποι, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων, παρουσιάζει την περφόρμανς «Ένας Δείπνος στο Παγκράτι» στο πλαίσιο των δράσεων «Πολιτισμός στις γειτονιές» που διοργανώνει και υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Athens Culture Net, από τις 14 έως και τις 30 Ιουνίου, στο Παγκράτι. Η περφόρμανς «Ένας Δείπνος στο Παγκράτι» θα λάβει χώρα το Σάββατο, 25 Ιουνίου στην πλατεία Μεσολογγίου στις 19:30 και 20:30.

 

Οι Άπλετοι Κήποι μεταφέρουν το τραπέζι του δείπνου τους από την Κυψέλη στο Παγκράτι ανανεωμένο και εμπλουτισμένο. Για άλλη μια φορά μετατρέπουν τον δημόσιο χώρο σε σκηνή και μέσα από σωματικές φόρμες, πολλαπλή χρήση αντικειμένων και τη δημιουργία ηχητικών τοπίων συνθέτουν μια πολυεπίπεδη περφόρμανς που στόχο έχει να παράξει μια δημιουργική παύση στην πορεία των περαστικών.

Στην περφόρμανς «Ένας Δείπνος στο Παγκράτι» εμπνεόμαστε από το ετερόκλητο της συνάντησης που λαμβάνει χώρα στον «Δείπνο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη με συνδαιτημόνες τους ήρωες του κύκλου των Ατρειδών και καλεσμένους μέσα από τους στίχους τους ποιητές και καλλιτέχνες που έζησαν στο Παγκράτι όπως ο Γεώργιος Σεφέρης
και ο Μάνος Χατζηδάκις.
Η επιλογή των ηρώων και των κειμένων θέλει να δείξει πώς άνθρωποι διαφορετικής καταγωγής, διαφορετικού κοινωνικού υπόβαθρου, διαφορετικών βιωμάτων μπορούν να συνυπάρξουν σε ένα κοινό τόπο. Ο δικός μας κοινός τόπος συνάντησης είναι το τραπέζι. Τοποθετώντας το στη μέση της πορείας των ανθρώπων, τους προκαλούμε να σταματήσουν
και να αφιερώσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να παρακολουθήσουν μια σκηνική δράση και να συνειδητοποιήσουν ότι ο δημόσιος χώρος δεν είναι ασύνδετος από τη ζωή αλλά καίριο μέρος της.

Μουσική, φωτογραφικός διαγωνισμός, θεατρικά δρώμενα, προβολές, περιήγηση στα εικαστικά και καλλιτεχνικά στέκια της πόλης, εκπαιδευτικά εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις. Το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων φέρνει τον πολιτισμό στις γειτονιές της Αθήνας, φέρνει τον πολιτισμό στον πολίτη και στον επισκέπτη, σε συνεργασία με τα μέλη του και τους συνεργαζόμενους φορείς, με μια σειρά δράσεων που δυναμώνουν τον κοινωνικό ιστό, αναδεικνύουν τις δημιουργικές δυνάμεις αλλά και τον δημόσιο χώρο, ως πεδίο έκφρασης, γνωριμίας και διαλόγου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που έχει ανακοινώσει ο Δήμος Αθηναίων, με στόχο την αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη
στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

*περισσότερες πληροφορίες για το event

https://www.facebook.com/events/1709246296095628

ομάδα "Άπλετοι Κήποι" https://www.facebook.com/Apletoi.Khpoi

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.