Εκστρατεία Ενημέρωσης "Πιάσε το Μολύβι"

Εκστρατεία Ενημέρωσης "Πιάσε το Μολύβι"

Μία πρωτότυπη και διαδραστική Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα υλοποιείται αυτήν την περίοδο και έχει τίτλο «Πιάσε το Μολύβι».

Πηγή έμπνευσης της Εκστρατείας αποτέλεσε η δυσκολία πολλών ασθενών με ενεργή Ρευματοειδή Αρθρίτιδα να πραγματοποιήσουν ακόμη και απλές, καθημερινές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα να πιάσουν ένα μολύβι και να γράψουν. Προσκαλώντας όλους εμάς να προσπαθήσουμε να μπούμε για λίγο στη θέση αυτών των ανθρώπων, η Εκστρατεία επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την νόσο και να ενημερώσει ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί για την αποτελεσματική της αντιμετώπιση.

Μία ασθενής με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα αποτύπωσε τα συναισθήματα και τις σκέψεις της για το «ταξίδι της με τη νόσο» σε ένα προσωπικό γράμμα, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.piasetomolyvi.gr. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα, καλούμαστε να διαβάσουμε το γράμμα, να επιλέξουμε μία φράση και να τη γράψουμε στο ειδικό πεδίο χρησιμοποιώντας τον κέρσορα-μολύβι. Τότε διαπιστώνουμε ότι δεν μπορούμε να γράψουμε καθαρά και σταθερά, βιώνοντας κατά κάποιον τρόπο, τη δυσκολία που αντιμετώπισε η ίδια καθώς έγραφε το γράμμα. Στη συνέχεια, καλούμαστε να μοιραστούμε αυτή τη φράση στον προσωπικό μας λογαριασμό Facebook, συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος για ενημέρωση και έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Για τις ανάγκες της εκστρατείας δημιουργήθηκε ένα βίντεο, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βήματα της εκστρατείας και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Υποστηρίξτε και εσείς τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία. Μπείτε στο www.piasetomolyvi.gr και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Διαβάστε την ιστορία της ασθενούς

2. Επιλέξτε μία φράση από το γράμμα

3. Γράψτε τη φράση στο ειδικό πεδίο, χρησιμοποιώντας τον κέρσορα - μολύβι

4. Δημοσιεύστε τη φράση που γράψατε στο προσωπικό σας λογαριασμό στο Facebook

 

Μπορεί το μήνυμα που θα στείλετε να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.