Education and Society | Οι δράσεις μας για το επόμενο διάστημα

Education and Society | Οι δράσεις μας για το επόμενο διάστημα

Η Ελλάδα Θυμάται | Διαγωνισμός και πρόγραμμα

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του τελευταίου παγκόσμιου διαγωνισμού Never Such Innocence που μας χάρισε τρεις έλληνες νικητές, σας καλούμε να μάθετε περισσότερα για τη φετινή διοργάνωση του διαγωνισμού με παγκόσμιο θέμα τον αντίκτυπο των συγκρούσεων στις ανθρώπινες κοινότητες και ελληνικό τίτλο «Η Ελλάδα θυμάται». Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του διαγωνισμού και του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.

Δηλώστε συμμετοχή στην εκδήλωση και πάρτε μέρος στον διαγωνισμό!

 

#BritishCouncil #80YearsInGreece 

 

#FameLabGreece | Διεκδικήστε τη συμμετοχή σας στον μεγάλο τελικό στη Βρετανία!

Ο μεγάλος διεθνής διαγωνισμός που φιλοδοξεί να αναδείξει τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης, είναι και πάλι εδώ!  Το FameLab έχει δώσει την ευκαιρία σε δεκάδες νέους να μοιραστούν το πάθος τους για την επιστήμη με το ευρύ κοινό και να ξεχωρίσουν για την επικοινωνιακή τους δεινότητα. Ελάτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και να διεκδικήσετε τη συμμετοχή σας στον μεγάλο τελικό τον Ιούνιο στη Βρετανία!

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στους προκριματικούς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ιωάννινα και διεκδικήστε το μεγάλο έπαθλο!

 

Σέβομαι τη διαφορετικότητα | Ο σχολικός διαγωνισμός κατά του εκφοβισμού

Σχολεία από ολόκληρη τη χώρα καλούνται να μεταφέρουν το μήνυμά τους κατά του σχολικού εκφοβισμού και να διεκδικήσουν το μεγάλο πεαθλο για τη τάξη τους. Δηλώστε τώρα τη συμμετοχή σας! 

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. H Samsung Electronics Hellas είναι χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος.

 

Do your :bit challenge

Το do your :bit  είναι ένας νέος διαγωνισμός που προσκαλεί παιδιά και εφήβους από όλο τον κόσμο να συνδυάσουν τη δημιουργικότητα και την τεχνολογία προς αναζήτηση λύσεων για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Tο ζητούμενο είναι να μας προτείνετε καινοτόμους τρόπους χρήσης του micro:bit σας για να βοηθήσετε στην προστασία της ζωής στη γη και κάτω από το νερό. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους Στόχους, να κατανοήσετε ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ωκεανοί και ο φυσικός μας κόσμος και στη συνέχεια να ξεκινήσετε την ανάπτυξη ιδεών και λύσεων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Micro:bit Educational Foundation.

 

#LifeSkills | Ετοιμαστείτε για την επόμενη γενιά κοινωνικών επιχειρηματιών

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και σπουδαστές επαγγελματικών σχολών να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια, να δημιουργήσουν τη δική τους εικονική κοινωνική επιχείρηση και να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό διεκδικώντας πλούσια δώρα!

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της HSBC και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχικής Κατάρτισης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, σε επαγγελματικές σχολές ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Ethelon Days 2019 | the butterfly effect

Τα φετινά ethelon Days έρχονται 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων! Ένα τριήμερο αφιερωμένο στον εθελοντισμό γεμάτο ομιλίες, workshops και δράσεις, όπου εθελοντές, εταιρίες και Κοινωνία των Πολιτών έρχονται κοντά για μια ακόμη χρονιά και μαθαίνουν πως κάθε μικρό βήμα είναι η απαρχή μεγάλων αλλαγών με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μέσω email, τηλεφώνου ή στείλτε μας ένα μήνυμα μέσω της online φόρμας.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.