«Έντεκα» | Νέο single από τον Πέτρο Κλαμπάνη

«Έντεκα» | Νέο single από τον Πέτρο Κλαμπάνη

Ο Πέτρος Κλαμπάνης, μαζί με ένα διεθνές σχήμα σπουδαίων μουσικών, παρουσιάζει το «Έντεκα» («Τι ’θελα και σ’ αγαπούσα»), το πρώτο single από τον έκτο προσωπικό δίσκο του “Tora Collective”, που θα κυκλοφορήσει σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Ο διεθνούς φήμης μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης, σε μια από τις πιο ευρηματικές μουσικές προτάσεις του μέχρι σήμερα, γεφυρώνει την ελληνική παράδοση και τον κόσμο της σύγχρονης jazz, και προσεγγίζει με σεβασμό ένα «κλασικό» παραδοσιακό τραγούδι της αγάπης, «διαβάζοντάς» το μέσα από ένα σύγχρονο, εντελώς νέο προσωπικό πρίσμα.

«Το “Έντεκα” είναι ένα κατεξοχήν “διονυσιακό” τραγούδι, γι’ αυτό και έχει συνδυαστεί με τις Απόκριες στη Μακεδονία. Στη διασκευή που κάναμε για το “Tora Collective” επιχειρούμε να τονίσουμε τον χαρακτήρα του τραγουδιού, έχοντας μια διάθεση εξωστρεφή και χορευτική, που έρχεται σε αντίθεση με –αλλά και συμπληρώνει–  το υπόλοιπο άλμπουμ», αναφέρει ο Κλαμπάνης.

Το τραγούδι ερμηνεύει η Αρετή Κετιμέ, ενώ οι Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο), Kristjan Randalu (πιάνο) και Ziv Ravitz (τύμπανα, ηλεκτρονικά) συνοδεύουν τον Πέτρο Κλαμπάνη στην τολμηρή αυτή μουσική περιπλάνηση στην πρώτη ύλη του.

Μπορείτε να κατεβάσετε το single «Έντεκα» σε mp3 από εδώ και να δείτε το teaser video που ακολουθεί: 
 


Συντελεστές
Αρετή Κετιμέ - φωνή
Γιώργος Κωτσίνης - κλαρίνο
Kristjan Randalu - πιάνο
Θωμάς Κωνσταντίνου- ούτι, λαούτο
Ziv Ravitz - drums, electronics
Πέτρος Κλαμπάνης - μπάσο
Special Guest: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος - τρομπέτα
Ηχοληψία: Γιώργος Καρυώτης
Σχεδιασμός φωτισμού: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
cover photo: © Yannis Bournias
Παραγωγή: WellArt Live

Κυκλοφορεί από την Enja/Yellowbird Records σε συνεργασία με την ΠΚusic και την AN Music σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και επιλεγμένα δισκοπωλεία.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.