ΔΟΜΕΣ: COOK8 | Ο Νέος Τόπος Εστίασης

ΔΟΜΕΣ: COOK8 | Ο Νέος Τόπος Εστίασης

Ένας Διεθνής Διαγωνισμός Σχεδιασμού και τρεις παράλληλες ενέργειες αφιερωμένες στη σχέση αρχιτεκτονικής και φαγητού.

280 συμμετοχές, 485 συντελεστών από 24 χώρες κατατέθηκαν στο Διεθνή Διαγωνισμό COOK8, σε διοργάνωση ΔΟΜΕΣ.

Στις 8 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η αποστολή συμμετοχών στον Διεθνή Διαγωνισμό Σχεδιασμού COOK8, με αντικείμενο τον σχεδιασμό ενός εσωτερικού χώρου εστίασης για 8 άτομα, εμβαδού 24-30μ2. Κατατέθηκαν συνολικά 280 συμμετοχές για τις οποίες εργάστηκαν 485 συντελεστές (αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου, διακοσμητές κ.λπ.), από 24 χώρες. Τα δύο τρίτα των συμμετοχών προέρχονται από την Ελλάδα και το άλλο ένα τρίτο κατανέμεται στην Ευρώπη (κυρίως σε Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία), την Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς), την Ασία και την Ωκεανία. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά ένας Διεθνής Διαγωνισμός Σχεδιασμού, με έδρα την Ελλάδα, προσελκύει τέτοιο αριθμό συμμετοχών από όλες σχεδόν τις Ηπείρους.
 
Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 28 Φεβρουαρίου.
 
Κριτική Επιτροπή:
Ανδρέας Αγγελιδάκης (Αρχιτέκτων, Εικαστικός)
Ζήσης Κοτιώνης (Αρχιτέκτων, Καθηγητής)
Νέλλη Μάρδα (Αρχιτέκτων, Καθηγήτρια)
Γεώργιος Πανέτσος (Αρχιτέκτων, Καθηγητής)
 
Αναλυτικές πληροφορίες: www.cook8.gr
 
Έκθεση:
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού, οι τρεις βραβευμένες συμμετοχές θα παρουσιαστούν υλοποιημένες σε πραγματικές διαστάσεις (κλίμακα 1/1) στην Έκθεση COOK8: O Νέος Τόπος Εστίασης, σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Μπενάκη (Ιούνιος – Ιούλιος 2018). Σε χώρο 1.100 μ2, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσα σε τρεις υποδειγματικούς χώρους εστίασης, καθώς και να δουν και τις υπόλοιπες προτάσεις, μέσα από σχεδιαστικό και εικονογραφικό υλικό.

Έκδοση:
Τέλος, επιλογή των συμμετοχών του Διαγωνισμού καθώς και κείμενα της κριτικής επιτροπής θα συμπεριληφθούν στην Ειδική Έκδοση COOK8: Ο Νέος Τόπος Εστίασης (Ιούνιος 2018).

ΔΟΜΕΣ:

Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ, μέσα από την πολύπλευρη δραστηριότητα της, συνιστά ένα σημείο επαφής της ελληνικής με τη διεθνή αρχιτεκτονική πραγματικότητα. Αποσκοπεί στην ενημέρωση των Ελλήνων αρχιτεκτόνων και του ευρύτερου ενδιαφερόμενου κοινού σχετικά με την σύγχρονη διεθνή αρχιτεκτονική και στην προβολή της Ελληνικής αρχιτεκτονικής ανά τον κόσμο.
Το COOK8 αποτελεί τον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό των ΔΟΜΩΝ και το 2ο μέρος του τριμερούς προγράμματος ΔΟΜΕΣ 1:1. Το 1ο μέρος του προγράμματος ΔΟΜΕΣ 1:1 ήταν το ROOM18 (Απρίλιος - Νοέμβριος 2016), το οποίο συγκέντρωσε περισσότερες από 262 συμμετοχές, από 580 συντελεστές, από 17 χώρες, ενώ την αντίστοιχη έκθεση επισκέφθηκαν περισσότερα από 3.000 άτομα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.