Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες από την Ομάδα Αερικό

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες από την Ομάδα Αερικό

Η Ομάδα Έκφρασης & Παιχνιδοπλασίας Αερικό είναι μια ομάδα εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών που πραγματοποιεί δημιουργικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για έναν νέο χώρο, ο οποίος έχει στόχο του τη βιωματική εκπαίδευση, την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, τη συναισθηματική ανάπτυξη, την ελεύθερη δημιουργία και την αυτοέκφραση. Όλα αυτά γίνονται μέσα από το παιχνίδι, τη μουσική, τη ζωγραφική, την αφήγηση, τις κατασκευές και τη δημιουργία.

Ακολουθούν τα εργαστήρια για τα Μεγάλα Αερικά, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της Ομάδας Αερικό

Δράσεις Τέχνης Ενηλίκων - Βιωματικά Παιχνίδια

Μια ματιά στην Αναγέννηση! 
Ένα ανανεωμένο διαδραστικό εργαστήριο έρχεται για τους ενήλικες στην Ομάδα Αερικό. Η Ιστορικός Τέχνης Nicol Leventi μας ξεναγεί σε διάφορες περιόδους των τεχνών μέσα από βιωματικά παιχνίδια και δραστηριότητες! Θα γνωρίσουμε ζωγράφους, συνθέτες, συγγραφείς, θεατρικά και λογοτεχνικά έργα, μουσικές δημιουργίες, ξεχωριστά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα κ.α., αλλά και το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο που διαμόρφωσε τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά ρεύματα. Παρέα στα μουσικά δρώμενα του εργαστηρίου θα μας κάνει η μουσικός/μουσικοθεραπεύτρια Eufrosyni Patra.
Με άξονα το ενδιαφέρον για κάθε μορφή τέχνης και πώς αυτές διαμορφώνονται ανά τα χρόνια από τις κοινωνικές συνθήκες που τις περιβάλλουν θα προσπαθήσουμε να μάθουμε για τις τέχνες (το θεωρητικό τους υπόβαθρο και την πρακτική εφαρμογή τους) του παρελθόντος μέσα από δραστηριότητες που εστιάζουν στη δημιουργία ενός προσωπικού βιώματος πάνω στο αντικείμενο που κάθε φορά μελετάτε. Οι δραστηριότητες επομένως είναι σωματικές, λεκτικές, δημιουργικές, ασκήσεις συνεργασίας και ατομικές, ασκήσεις προσωπικής έκφρασης και άλλα πολλά. Στόχος είναι να μάθουμε εμπειρικά για τις τέχνες του παρελθόντος μέσα από τις δραστηριότητες και να συζητήσουμε την εμπειρία μας. Το κάθε εργαστήριο θα συνοδεύεται από κείμενα για το θέμα που συζητάμε τα οποία θα παρέχονται στους συμμετέχοντες και εν μέρει θα συζητιούνται κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, συμπληρωματικά ως προς τις βιωματικές δραστηριότητες. Τα εργαστήρια απευθύνονται στον καθένα που ενδιαφέρεται να μάθει για την τέχνη με έναν διαφορετικό τρόπο και δεν έχουν καμία προϋπόθεση προς του συμμετέχοντες.
Το κάθε εργαστήριο είναι τρίωρο με διάλειμμα για καφέ, ενώ προσφέρεται και εποπτικό υλικό.

Ο κύκλος των εργαστηρίων χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τα ρεύματα από την Αναγέννηση έως και τον Ιμπρεσιονισμό και ξεκινάει τον Οκτώβριο. Οι συναντήσεις είναι μηνιαίες και στο τέλος δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν. 
Αφορά: Εκπαιδευτικούς, Καλλιτέχνες και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφέρεται να γνωρίσει την Τέχνη μέσα από ευχάριστες και διαδραστικές δραστηριότητες!

Κόστος συμμετοχής Εργαστηρίου: 20 ευρώ η κάθε συνάντηση
Προσφορά: 6 εργαστήρια 100 ευρώ αντί για 120. 
Φοράμε άνετα ρούχα και καλτσάκια! 

Ημερομηνία 1ου Εργαστηρίου: 20 Οκτωβρίου 2018 
Ώρα: 17.00 - 20.00

Quilling Art- Χειροποίητες Κατασκευές & Τεχνικές Διακόσμησης

Στο Αερικό δύο φορές το μήνα πραγματοποιούμε συναντήσεις δημιουργίας και χειροποιήματος για ενήλικες! Μαθαίνουμε καλλιτεχνικές πρακτικές που αποσκοπούν στην διακόσμηση και την κατασκευή Paper Quilling Art, Decoupage, fabrigami (origami με υφάσματα), κρακελέ, στένσιλ και πολλά άλλα που θα ανακαλύπτουμε κάθε μήνα μέσα από τα εργαστήριά μας! 
Στο εργαστήριο της Τετάρτης 17/10 θα ασχοληθούμε με την τεχνική του Paper Quilling και θα δημιουργήσουμε όμορφες διακοσμητικές εικόνες από τυλιγμένες λωρίδες χαρτιού.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και όλα τα υλικά προσφέρονται από το Αερικό.
Συντονισμός Εργαστηρίου: Ξηροκώστα Αγγελική (Εικαστικός)

Ημερομηνίες: 17 & 31 Οκτωβρίου 2018 Ώρα: 18.00 - 20.00 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Πληροφορίες/Κρατήσεις θέσεων:
Όμαδα έκφρασης και Παιχνιδοπλασίας "Αερικό" // Πατησίων 339 Κτήριο Δ, ισόγειο Aθήνα
2110123454 - 6974998452
www.aerikocreativehub.com

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.