ΔΙΚΤΥΟ ΛΕΣΧΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ | Ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

ΔΙΚΤΥΟ ΛΕΣΧΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ | Ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας προς τις Λέσχες Ανάγνωσης για να συμμετάσχουν στη δημιουργία του Δικτύου Λεσχών Ανάγνωσης, με στόχο να καταγράψει το σύνολο των ενεργών ομάδων που λειτουργούν στην Ελληνική περιφέρεια δημιουργώντας μια ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνίας, δικτύωσης και δημιουργικής συνεργασίας.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Plus μέσα από το οποίο προέκυψε η πρώτη ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Λέσχες Ανάγνωσης, Φιλαναγνωσία και Διαπολιτισμικός Διάλογος». Μια ενδιαφέρουσα και ουσιαστική εκδήλωση σχετικά με τη μορφή και το ρόλο των λεσχών ανάγνωσης στη νέα μετά την πανδημία εποχή, για τη φιλαναγνωσία και το διαπολιτισμικό διάλογο, η οποία αναμεταδόθηκε και διαδικτυακά για τους ενδιαφερόμενους που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, κυρίως από Λέσχες Ανάγνωσης εκτός Αθηνών. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17/06/2022, στους χώρους του ΕΙΠ συμμετείχαν περισσότεροι από 60 συντονιστές και μέλη από τις εξής Λέσχες Ανάγνωσης:  

Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηλιούπολης, Κομοτηνής, Πεύκης, Πύρνας, Ψυχικού, Βιβλιοταξιδευτές, Πατάρι, Κέδρου, BookClub44, BookTalks, Booktravellers, Degas, Librofilo, Εταιρείας Συγγραφέων, Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. 

Η επόμενη ανοιχτή συνάντηση των Λεσχών Ανάγνωσης θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου (4-7 Μαΐου 2023).

Έως τότε καλούνται οι Λέσχες Ανάγνωσης να καταγραφούν στην πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει το ΕΙΠ αναλαμβάνοντας το ρόλο συντονιστή και συμβάλλοντας ενεργά σε αυτήν προσπάθεια.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΕΣΧΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Οι ενδιαφερόμενες Λέσχες Ανάγνωσης παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.office.com/e/hL4qhpMDU6

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.