Digital skills : New workshops on the block! | Μάιος-Ιούλιος 2018 @INNOVATHENS

Digital skills : New workshops on the block! | Μάιος-Ιούλιος 2018 @INNOVATHENS

Μέσα στο νέο ψηφιακό μας κόσμο, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει, να δικτυώνεται, να αλληλεπιδρά και να δημιουργεί ως παγκόσμιος, διαδικτυακός πολίτης, ως “Digital Citizen”!

Στο INNOVATHENS powered by Samsung, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, συνεχίζουμε μέχρι και τον Ιούλιο με ολοκαίνουρια Digital skills workshops μέσα από τα οποία θα αναπτύξουμε νέες δεξιότητες και θα έρθουμε σε επαφή με σύγχρονα εργαλεία. Αν θέλεις κι εσύ να μάθεις να κατασκευάζεις τη δική σου ιστοσελίδα μέσω του WordPress, να σχεδιάζεις με το Adobe Illustrator, να γίνεις expert στο Digital Marketing ή αν είσαι… νέος άνω των 65 και θέλεις να μάθεις να χρησιμοποιείς το Facebook, σε περιμένουμε!  

*Περισσότερες πληροφορίες: www.innovathens.gr

#DigitalCitizen

Αναλυτικά τα εργαστήρια:

Facebook 65+ | 30 Μαΐου - 29 Ιουνίου
Εισηγήτριες: Μαρία Ηλιοπούλου, Μαρία Αστερίου
Σε συνεργασία με την People Behind

Μέσα σε 10 μαθήματα, άτομα άνω των 65 ετών εξοικειώνονται με τις νέες τεχνολογίες και γίνονται μέρος της ψηφιακής κουλτούρας της σύγχρονης εποχής: μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το tablet, να αναζητούν χρήσιμες πληροφορίες στο Internet, δημιουργούν το δικό τους λογαριασμό στο Facebook, βγάζουν selfies και video με το κινητό, κάνουν posts και βιντεοκλήσεις.

Ημερομηνίες:
30 Μαΐου
1, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 και 29 Ιουνίου
Ώρες: 11.00-12.30
*Δωρεάν συμμετοχή
Κρατήσεις στο 2130109300.

Digital Marketing Business Diploma | 25-29 Ιουνίου
Εισηγητής: Γεράσιμος Τζαμαρέλος
Σε συνεργασία με το ΚΕΑΚ (Κέντρο Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης και Καινοτομίας)

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 20 ωρών για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τη γνώση τους και να εξειδικευτούν στο Digital Marketing.

Απευθύνεται:
- Σε επαγγελματίες του marketing και της επικοινωνίας για την εξειδίκευση στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας και την επαγγελματική τους εξέλιξη/ διεύρυνση στο κλάδο τους
- Σε εργαζόμενους/στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχείρησή τους (στην Ελλάδα ή διεθνώς)
- Σε ελεύθερους επαγγελματίες για την ανάπτυξη του πελατολογίου τους
- Σε φοιτητές/ απόφοιτους σχολών-  ανεξαρτήτως ειδικότητας – για την ενίσχυση του βιογραφικού τους και την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων
- Σε νέους επιχειρηματίες που αναζητούν αποτελεσματικούς και οικονομικούς τρόπους προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν πως:
- να επιλέγουν επιτυχημένα το περιεχόμενο των websites
- να εφαρμόζουν τεχνικές SEO (Search Engine Optimisation)
- να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα social media (Pinterest,  Instagram, Facebook κ.ά.) ως εργαλεία marketing και δημοσίων σχέσεων (online PR), οργανικά για μείωση του budget τους
- να σχεδιάζουν και θα υλοποιούν ενοποιημένη στρατηγική ψηφιακής επικοινωνίας για τον οργανισμό/ επιχείρηση που βρίσκονται.

*Όλη η θεματολογία θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο εργαστηρίου, με πρακτικά παραδείγματα.

Ημερομηνίες:
25 έως 29 Ιουνίου
Ώρες: 17.00-21.00
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ

*Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Business Diploma στο Digital Marketing (KEAK & DIGICAMPS).

Abobe Illustrator | 27-29 Ιουνίου
Εισηγητής: Νίκος Γαζετάς (Certified Expert της Adobe)

Έλα να γνωρίσεις το δημοφιλέστερο πρόγραμμα κατασκευής, επεξεργασίας και διαχείρισης γραφικών της Adobe! Στο workshop, συνολικής διάρκειας 12 ωρών, θα έρθουμε σε επαφή με τα βασικά εργαλεία του Illustrator, θα σχεδιάσουμε με γεωμετρικά σχήματα τις δικές μας συνθέσεις και θα φτιάξουμε διανυσματικά αρχεία (vectors) για ψηφιακή ή έντυπη χρήση.

Ημερομηνίες: 27 έως 29 Ιουνίου
Ώρες:  17:00-21:00
Κόστος: 70 ευρώ

*Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης.

HTML & Wordpress | 2-11 Ιουλίου
Εισηγήτρια: Μαριάννα Σκιαδά
Σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώση για την κατασκευή και διαχείριση δυναμικών ιστοχώρων (sites)  μέσω του WordPress. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθεί εισαγωγή σε βασικές έννοιες του Ιnternet, της HTML και του CSS πριν την εγκατάσταση του WordPress.  Η εγκατάσταση του Wordpress θα γίνει τοπικά (στον υπολογιστή κάθε συμμετέχοντα) με σκοπό την εξοικείωσή του με το περιβάλλον/λειτουργικότητα (themes, admin panel , οργάνωση περιεχομένου, επεξεργασία και διαχείριση κειμένου, διαχείριση πολυμέσων), καθώς και τη δυνατότητα προσαρμογής (customization) των themes στις επιθυμητές αισθητικές απαιτήσεις.

Μετά το τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα μπορούν:
- να δημιουργήσουν και να παρέμβουν σε HTML και CSS κώδικα
- να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν το δικό τους site μέσω του WordPress
- να προσαρμόσουν την εμφάνιση των εγκατεστημένων themes του WordPress

Ημερομηνίες:
2, 3, 5, 6, 9 και 11 Ιουλίου
Ώρες: 17.00-20.00
Κόστος: 80 ευρώ

*Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης.
**Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να έχουν μαζί το δικό τους laptop.

INNOVATHENS powered by Samsung
Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων
Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2
Πειραιώς 100 Γκάζι, 11854 Αθήνα
213 0109300​

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.