Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation 2020

Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης  για ταινία animation 2020

Φέτος οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να γράψουν μουσική για την ταινία μικρού μήκους Το παραμύθι του νερού του Νίκου Ραδαίου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής:

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 | 17:00 (ώρα Ελλάδος)

Σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων  

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Διεθνής Διαγωνισμός Μουσικής για ταινία animation στο πλαίσιο της σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ.

Κάθε χρόνο, ο πολύ μεγάλος αριθμός συμμετοχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των δημιουργών –νεότερων και όχι μόνο– για την κινηματογραφική μουσική και ακόμα περισσότερο για τις ταινίες animation που αφήνουν ευρύ πεδίο ελεύθερης συνθετικής δημιουργίας.

Φέτος έχει επιλεγεί το φιλμ μικρού μήκους Το παραμύθι του νερού του σκηνοθέτη και δημιουργού ταινιών animation Νίκου Ραδαίου, ο οποίος είναι εξειδικευμένος στην εμψύχωση της κινούμενης εικόνας και τον τρισδιάστατων γραφικών. Ο Ν. Ραδαίος έχει σκηνοθετήσει και υλοποιήσει ταινίες animation μικρού μήκους που προβλήθηκαν ως επίσημες συμμετοχές σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η επιτροπή αποτελείται από τον Nik Phelps (συνθέτης), τη Μαρία Ανεστοπούλου (διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros), τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο (συνθέτης και επικεφαλής της Σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ), την Λένα Πλάτωνος (συνθέτις) και τον Δημήτρη Παναγιωτάτο (σκηνοθέτης-διευθυντής Τμήματος Κινηματογράφου New York College). 

Από το σύνολο των διαγωνιζομένων συνθέσεων η επιτροπή θα επιλέξει τις επικρατέστερες, οι οποίες θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 στο Μέγαρο ενώπιον του κοινού ως μουσική επένδυση της ταινίας Το παραμύθι του νερού (η μουσική πρέπει να είναι ενσωματωμένη στη ταινία). Οι τρεις καλύτερες θα λάβουν χρηματικά βραβεία, και οι βραβευμένοι συνθέτες θα δουν την ταινία να προβάλλεται «ντυμένη» με τη μουσική τους στο Διεθνές Φεστιβάλ + Aγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros της Σύρου.

Δείτε την ταινία, βρείτε το έντυπο συμμετοχής και ενημερωθείτε για τους όρους του διαγωνισμού στον σύνδεσμο: 

http://omma.megaron.gr/cinemusic/Main.aspx 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής:

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, 17:00 ώρα Ελλάδος

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:

Πηνελόπη  Πατρικιάνου (210 72 82 736, [email protected])

http://www.megaron.gr

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.