Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής

Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής

Από τo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Animasyros, Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: 19 Απριλίου 2017
Ανακοίνωση νικητών και προβολή ταινιών με τις μουσικές των συμμετεχόντων: 17 Μαΐου 2017, Αίθουσα Banquet

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων προκηρύσσουν διεθνή διαγωνισμό πρωτότυπης σύνθεσης για μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων. Οι δυο φορείς συνεργάζονται για πρώτη φορά δίνοντας έμφαση στη δημιουργική σύνδεση εικόνας και μουσικής, με στόχο την ενίσχυση της κινηματογραφικής μουσικής δημιουργίας.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να συνθέσουν πρωτότυπη μουσική για τη βραβευμένη ταινία animation της ελληνίδας δημιουργού Ειρήνης Βιανέλλη «Το φύλλο της λεύκας» (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  παρακολουθήσουν διαδικτυακά το φιλμ στον σύνδεσμο https://youtu.be/-Ar75lYQaZs). H ταινία είναι εμπνευσμένη από το ομότιτλο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη και αγγίζει με τρόπο πολύ ουσιαστικό και ευαίσθητο, το θέμα των προσφύγων, και ιδιαίτερα όλων όσων πάλεψαν με τα νερά της Μεσογείου: «Ένα φύλλο υποχωρεί στον άνεμο, ένας άντρας παραδίδεται στα κύματα, ενώ η ελληνική ευρωστία τρεμοπαίζει στον αέρα». Η σκηνοθεσία, το σενάριο, καθώς και η εμψύχωση, συνάρμοση και διεύθυνση φωτογραφίας είναι της Ειρήνης Βιανέλλη.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 19 Απριλίου 2017, ενώ στις 17 Μαΐου 2017 θα γίνουν οι τελικές προβολές και βραβεύσεις στην Αίθουσα Banquet. Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν ο Vasco Hexel (Royal College of Music, Λονδίνο), ο Γάλλος συνθέτης, ειδικευμένος σε μουσική animation, Pierre Caillet και, από την Ελλάδα, οι συνθέτες Κωνσταντίνος Βήτα, Νίκος Πλατύραχος και Δημήτρης Μαραγκόπουλος καθώς και η διευθύντρια του Φεστιβάλ Animasyros Μαρία Ανεστοπούλου.

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία, τα οποία θα συνοδευτούν από χρηματικά έπαθλα, αξίας 800 ευρώ το πρώτο, 600 ευρώ το δεύτερο και 400 ευρώ το τρίτο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ειρήνη Βιανέλλη
Σπούδασε Γραφικό Σχεδιασμό στο Camberwell College of Arts του Λονδίνου και πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο το Πειραματικό Animation στο California Institute of the Arts στο Λος Άντζελες. Έχει γράψει και εικονογραφήσει ένα παιδικό βιβλίο, και έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη σε θεατρικές παραστάσεις, διαφημιστικά και ταινίες. Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται με την παραγωγή, το σχεδιασμό, τη σκηνοθεσία και το μοντάζ ταινιών animation μικρού μήκους, για διαφημιστικά, μουσικά βίντεο και διαδικτυακές εφαρμογές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Πηνελόπη Πατρικιάνου ppat@megaron.gr - 210 72 82 736

 

Αναλυτικά οι γενικοί και ειδικοί όροι του διαγωνισμού εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.