Διαγωνισμός στιχουργικής από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Διαγωνισμός στιχουργικής από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού διοργανώνει Διαγωνισμό σύνθεσης στίχων

 

«Αν σας τα τραγουδήσουμε;»

Μήπωςαυτήείναιηλύσηγιανακαταλάβουνόλοιποιαείναιταδικαιώματατωνπαιδιώνκαι να γίνονται επιτέλους και στην πράξη σεβαστά; Ας τοπροσπαθήσουμε!

Γι’ αυτό διοργανώνουμε διαγωνισμό στιχουργικής για όλα τα παιδιά. Οι στίχοι θα γίνουν τραγούδι, το τραγούδι cd και βινύλιο και τα δικαιώματα των παιδιών ευρύτερα γνωστά!

Μαζί μας έχουμε (μέχρι στιγμής) και την Τατιάνα Ζωγράφου, τον Άγγελο Αγγέλου, τον Θοδωρή Παπαϊωάννου, τους Burger Project, τον Χρήστο Θηβαίο, τον Γιώργη Χριστοδούλου, τον Γιώργο Χαρωνίτη, τον Δημήτρη Μπασλάμ, τη Μαρία Παπαγεωργίου, τη Σαββέρια Μαργιολά, τον Γιώργο Γκώνια,τον Αριστείδη Μάραντο, τον Αντώνη Παπαθεοδούλου και τον Φοίβο Δεληβοριά που θα μας βοηθήσουν με τους στίχους και τη μελοποίησή τους και στη συνέχεια θα επιλέξουν καταξιωμένους τραγουδιστές που θα τουςερμηνεύσουν.

Ο σκοπός μας είναι διπλός: να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών, όπως ορίζονται συγκεκριμένα στη Διεθνή Σύμβαση για  τα Δικαιώματα του Παιδιού, που  αποτελεί  νόμο  του Ελληνικού κράτους από  το  1992 (Ν2101/92), αλλά και να ενθαρρύνουμε τα ίδια τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τα δικαιώματά τους, να εμπνευστούν από αυτά και να εκφραστούνδημιουργικά.

Επιπλέον,σεαυτέςτιςπερίεργεςκαιδύσκολεςώρεςπουόλοιβιώνουμεμετονέο lockdown, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός στιχουργικής μπορεί να είναι μια ευχάριστη και ουσιαστική διέξοδος. Μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά μέχρι 18 ετών, είτε ατομικά είτε ομαδικά, στέλνοντας στίχους στα ελληνικά ή και τα αγγλικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δικτύου για τα Δικαιώματατου Παιδιού diktio@ddp.gr ως την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021.Μπορούν να στείλουν επίσης τους στίχους τουςμελοποιημένους.

Όλα τα έργα θα αναρτηθούν στον ιστότοπο www.ddp.gr του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Ήδη με στίχους που δημιούργησαν οι Νάντα, Τζούντι, Τζάνα, Ηλέκτρα, Φαρσίντ, Άγγελος, Λευτέρης, Ιωάννα, Αχιλλέας, Υακίνθη, Έλενα, Σπύρος, Θανάσης, Μαριέττα, Μαρβίνα, Αμάντα, Κίτα, Ίσρα, Εμμάνουελ, Έμμυ, Αλκυόνη, Φένια και Αντώνης,τα πρώτα τραγούδια, για το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και το δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή, είναι πραγματικότητα! Ακούστε τα εδώ!

Περισσότερες πληροφορίες και όροι του διαγωνισμού στο https://ddp.gr/ta-dikaiomata-mas-ginontai-tragoydi/και στο τηλέφωνο 210 8846590.

Ευχαριστούμε την εταιρία TRIBE για τη δημιουργία της αφίσας του Διαγωνισμού

*Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο,που από το 2004 ερευνά και προωθεί τα δικαιώματα του παιδιού. Οργανώνει Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Κοινωνικο-Πολιτισμικές Δράσεις. Για τις δράσεις του συνεργάζεται με οργανώσεις του εξωτερικού και της χώρας μας, στηρίζεται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, στην κοινωνική αλληλεγγύη, την πολιτισμική διαφορετικότητα και την εθελοντική προσφορά των μελών και φίλωντου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:

Κούλα Πανάγου (+30) 6987584809, e-mail: k.panagou@ddp.gr

Πάνο Χριστοδούλου (+30) 6974515121, e-mail: pchristodoulou@ddp.gr

Ιστότοπος:www.ddp.gr

Ακολουθήστε μας: facebook.com/ddp.gr|

https://twitter.com/ddp_gr|

https://www.instagram.com/network_for_childrens_rights/

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.