Διαγωνισμός Κιθάρας και επετειακές εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Astor Piazzolla από το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Διαγωνισμός Κιθάρας και επετειακές εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Astor Piazzolla από το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας γιορτάζει τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Αργεντίνου συνθέτη Astor Piazzolla προβάλλοντας μικρά μουσικά βίντεο από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο  Αντώνης Κουφουδάκης  (τάξη κιθάρας) & η Βίκη Βασιλειάδη ( τάξη φλάουτου). Την επιμέλεια των κειμένων έχει αναλάβει η Παναγιώτα Ηλιοπούλου (φιλόλογος), ενώ την ηχοληψία και τη βιντεοσκόπηση ο Αλέξανδρος Μπεκ
 


Με οδηγό τα αριστουργηματικά έργα του Astor Piazzolla LibertangοMilonga del angelOblivionVerano PortenoPoema ValseadoCafé 1930La muerte del angelCampero κ.ά. ο ακροατής μεταφέρεται στις γειτονιές του Buenos Aires, αναπνέει στον ρυθμό του nuevo tango και βιώνει έντονα συναισθήματα.
 


Οι προβολές των βίντεο θα πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Vimeo από τις 21 Μαρτίου έως τις 21 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής) κάθε Κυριακή και ώρα 18:00 και θα παραμείνουν διαθέσιμες για ένα έτος μετά την πρεμιέρα τους.

Τον σύνδεσμο μπορείτε να τον βρείτε:
- στη σελίδα του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας στο Facebook
- στη σελίδα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο Facebook 
- στον ιστότοπο του Φεστιβάλ 

 



Διαγωνισμός Κιθάρας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης»
Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνει και φέτος τον Διαγωνισμό Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης». Λόγω της πανδημίας οι ημερομηνίες διεξαγωγής του δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Στόχος του Φεστιβάλ είναι ο διαγωνισμός να λάβει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

Ο συγκεκριμένος Διαγωνισμός Κιθάρας χωρίζεται σε τρία τμήματα παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων. Για τα υποχρεωτικά έργα, τα βραβεία των διακριθέντων νέων κιθαριστών, αλλά και όλες τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.