Διαγωνισμός εικαστικής δημιουργίας για παιδιά και νέους 6-16 ετών «Ρωμαίος + Ιουλιέττα x6»

Διαγωνισμός εικαστικής δημιουργίας  για παιδιά και νέους 6-16 ετών  «Ρωμαίος + Ιουλιέττα x6»

400 χρόνια μετά το θάνατο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, το πιο διάσημο ζευγάρι ερωτευμένων όλων των εποχών, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέττα, παραμένουν πάντα νέοι!

Η ιστορία αγάπης τους, συνεχίζει μέσα στους αιώνες να εμπνέει υπέροχες μουσικές συνθέσεις, έξι αποσπάσματα από τις οποίες θα παρουσιαστούν στη συναυλία που συνδιοργανώνουν το Μέγαρο και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τίτλο «Ρωμαίος + Ιουλιέττα x6» την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στις 11:30 π.μ. στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Βρετανικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο του προγράμματος Shakespeare Lives, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία με αφορμή την επέτειο των 400 ετών από το θάνατο του μεγάλου δραματουργού, καλούν τους μικρούς τους φίλους να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας με αντικείμενο έμπνευσης τα έργα της συναυλίας αυτής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ένα έργο σε ψηφιακή μορφή υψηλής ανάλυσης τουλάχιστον 300 dpi, επιλέγοντας ανάμεσα σε ζωγραφιά, κολάζ ή ψηφιακό σχέδιο (οι αναλογικές ζωγραφιές και τα κολάζ πρέπει να σκαναριστούν). Το περιεχόμενο της εικαστικής δημιουργίας, οφείλει να βρίσκεται σε πλήρη συνάφεια με την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας, αλλά και με τα έξι μουσικά αποσπάσματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους, βάσει των οδηγιών και των όρων που έχουν ανακοινωθεί, στην ηλεκτρονική διεύθυνση education@megaron.gr έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17:00.

Στο διαγωνισμό «Ρωμαίος + Ιουλιέττα x6» μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά και νέοι από 6 έως 16 ετών, υποβάλλοντας μια πρωτότυπη δημιουργία εμπνευσμένη από τα έξι μουσικά αποσπάσματα που θα ακουστούν στην πρωινή συναυλία της ΚΟΑ, την Κυριακή 20/11, στο τέλος της οποίας θα ανακοινωθούν τα ονόματα των βραβευθέντων:

- Vincenzo Bellini, I Capuleti e I Montecchi, opera in two acts: Overture

    Βιντσέντζο Μπελλίνι, Οι Καπουλέτοι και οι Μοντέκκοι, δίπρακτη όπερα, Eισαγωγή

- Hector Berlioz, Roméo et Juliette, symphonie dramatique: III. Scène d’amour

    Εκτόρ Μπερλιόζ, Δραματική συμφωνία Ρωμαίος και Ιουλιέττα, ΙΙΙ. Ερωτική σκηνή

- P. I. Tchaikovsky, Romeo & Juliet Fantasy, Overture: Love theme

    Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Φαντασία Ρωμαίος και Ιουλιέττα, Εισαγωγή, ερωτικό θέμα

- Sergei Prokofiev, Romeo & Juliet ballet: Dance of the Knights

    Σεργκέι Προκόφιεφ, Μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέττα, Χορός των ιπποτών

- Leonard Bernstein, West Side Story: Overture

    Λέοναρντ Μπερνστάιν, West Side Story, Εισαγωγή

- Nino Rota, Romeo & Juliet Suite (OST for Franco Zeffirelli’s film)

    Νίνο Ρότα, Σουίτα Ρωμαίος και Ιουλιέττα, (πρωτότυπη μουσική για την ομώνυμη ταινία

   του Φράνκο Τζεφιρέλλι)

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις οδηγίες συμμετοχής και τους όρους του διαγωνισμού στον σύνδεσμο: http://www.megaron.gr/default.asp?pid=281&la=1

Πληροφορίες και στην ιστοσελίδα: https://www.britishcouncil.gr/programmes/shakespeare-lives

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.