Διαγωνισμός Comic για Εφήβους και Ενήλικες

Διαγωνισμός Comic για Εφήβους και Ενήλικες

Πάρτε μέρος στον φετινό διαγωνισμό comic της post.pigment για να κερδίσετε υποτροφίες, εκπτώσεις και γραφίδες σχεδίασης!

Θέμα
Η εικαστική κοινότητα της post.pigment ανακοινώνει τον φετινό της διαγωνισμό comic με θέμα "Portal".
Ποιο θα ήταν το ιδανικό portal για εσένα; Σε τι κόσμους θα σε οδηγούσε; Τι δυνατότητες θα σου αποκάλυπτε; Άφησε το μυαλό σου να δημιουργήσει ιστορίες και εικόνες και αποτύπωσέ τες στο δικό σου comic για την ευκαιρία να διεκδικήσεις ένα από τα παρακάτω  βραβεία!

Βραβεία
Τα βραβεία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων. Θα δοθούν 3 βραβεία για εφήβους 13-17 ετών και 3 βραβεία για ενήλικες άνω των 18 ετών. 

Οι 3 πρώτοι στην κατηγορία των εφήβων θα κερδίσουν ένα από τα παρακάτω βραβεία:
Πρώτο βραβείο: 1 πλήρης υποτροφία για το μονοετές τμήμα Εικονογράφηση και Comic για εφήβους, καθώς και μία γραφίδα σχεδίασης Wacom One.
Δεύτερο βραβείο: 50% έκπτωση για το μονοετές τμήμα Εικονογράφηση και Comic για εφήβους
Τρίτο βραβείο: 20% έκπτωση για το μονοετές τμήμα Εικονογράφησης και Comic για εφήβους

Οι 3 πρώτοι στην κατηγορία των ενηλίκων θα κερδίσουν ένα από τα παρακάτω βραβεία:
Πρώτο βραβείο: 1 πλήρης υποτροφία για το μονοετές τμήμα Drawing101, καθώς και μία γραφίδα σχεδίασης Wacom One.
Δεύτερο βραβείο: 50% έκπτωση για το μονοετές τμήμα Drawing 101.
Τρίτο βραβείο: 20% έκπτωση για το μονοετές τμήμα Drawing 101

Με τα comic ολων των νικητών θα δημιουργηθεί μία έντυπη έκδοση που θα είναι διαθέσιμη στο Comicdom Con Athens 2025, στο περίπτερο της post.pigment.

Διαδικασία 
Στείλε το έργο σου στο email [email protected] γράφοντας στο θέμα το όνομά σου και τη φράση Διαγωνισμός Comic 2024. Συνόδεψε το με ένα σύντομο βιογραφικό και τα στοιχεία επικοινωνίας σου (ονοματεπώνυμο, ηλικία, email και τηλέφωνο).

Προθεσμία 
Για την επιτυχή συμμετοχή σου στον διαγωνισμό θα πρέπει να στείλεις το έργο σου μέχρι την 8η Σεπτεμβρίου 2024. Εκπρόθεσμα email δεν θα γίνονται δεκτά.

Όροι και προϋποθέσεις
Δώστε προσοχή στις παρακάτω προϋποθέσεις:
-Μέρος στον διαγωνισμό μπορούν να πάρουν άτομα άνω των 13 ετών
-Δεν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι νικητές των προηγούμενων διαγωνισμών της post pigment.
-Το έργο που θα στείλεις πρέπει να είναι πρωτότυπο, εξολοκλήρου δημιουργημένο από εσένα. 
-Το κόμικ σου μπορεί να είναι είτε δημιουργημένο στο χέρι και στη συνέχεια σκαναρισμένο, είτε δημιουργημένο εξαρχής ψηφιακα.
--Η ελάχιστη έκτασή του comic σου μπορεί να είναι 3 σελίδες και η μέγιστη 8. 
-Η ανάλυση του έργου σου να είναι 300 DPI, μέγεθος Α4, σε μορφή JPG η PDF.
-Η αποστολή της Wacom για τους νικητές του πρώτου βραβείου θα γίνει μόνο εφόσον παρακολουθήσουν το μονοετές τμήμα για το οποίο έχουν κερδίσει την υποτροφία.
-Για την εξασφάλιση των εκπτώσεων του δεύτερου και τρίτου βραβείου είναι απαραίτητη η εγγραφή στο τμήμα μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 2024. Ειδάλλως, η έκπτωση παραχωρείται στους επιλαχόντες.
-Τα δικαιώματα των comic του κάθε νικητή ανήκουν στον ίδιο, αλλά η post.pigment διατηρεί το δικαίωμα να τα χρησιμοποήσει για σκοπούς προβόλης και διαφήμισης, πάντα με αναφορά του ονόματος του δημιουργού.

Αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στο site της post.pigment μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2024. Όλα τα comic των νικητών θα συγκεντρωθούν και σε μία ηλεκτρονική έκδοση που θα μπορείτε να μοιραστείτε με όλους.

Κριτική επιτροπή 
Τα έργα θα κριθούν με βάση την πρωτοτυπία, το σχέδιο και το σενάριο. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους παρακάτω δημιουργούς:
Πανάγος (Παναγιώτης Γερακάρης), comic artist
Μαρία Τζαμπούρα, cartoonist/illustrator
Ντίνος Ξύγκας, illustrator

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.