ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ-1821 | Δωρεάν εφαρμογή εμπνευσμένη από την Ελληνική Επανάσταση

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ-1821 | Δωρεάν εφαρμογή εμπνευσμένη από την Ελληνική Επανάσταση

Επανάσταση του ’21 και Πελοπόννησος είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Πράγμα διόλου τυχαίο λόγω της πυκνότητας των γεγονότων που έλαβαν χώρα σ’αυτή. Πόσο όμως από τον πλούτο αυτών των ιστορικών στιγμών γνωρίζουμε; Πόσες πτυχές τους έχουμε διδαχθεί; 

Δύο μόνο από τα ερωτήματα πίσω από την ιδέα ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ-1821, μιας νέας, δωρεάν, εφαρμογής που φιλοδοξεί μέσα από 50 παρά δυο αφηγήματα, να αναδείξει τοπόσημα της Πελοποννήσου φορτισμένα από τον ιστορικό τους ρόλο στην Επανάσταση. Με σεβασμό και πρωτοτυπία, η εφαρμογή είναι μία ακόμα συμβολή στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, με την ευγενική και πολύτιμη προσφορά του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Στόχος είναι τα μικρά και ευσύνοπτα κείμενα, που θα έχουν τη μορφή podcast, να φτάσουν σε ένα ευρύτερο κοινό πέρα από τους λάτρεις της Ιστορίας και, ιδανικά, να γίνουν εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών στην προσπάθειά τους να κάνουν τη διδασκαλία ελκυστική συνδέοντας τον τόπο με το αφήγημα.  

Η δωρεάν εφαρμογή για ντόπιους, επισκέπτες και φίλους της Ιστορίας είναι διαθέσιμη εδώ: 
Appstore | PlayStore | Ιστοσελίδα  | Podcast | Instagram

Oι δημιουργοί πίσω από την εφαρμογή ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ-1821 είναι η Χριστίνα Κατσιαδάκη και η ‘Εφη Σκρομπόλα, με πολύχρονη πείρα στο χώρο του κινηματογράφου. Από το 2017 ίδρυσαν την εταιρεία παραγωγής Mitos Productions, με έδρα τον Καναδά. Φιλοδοξία τους είναι η παραγωγή έργων πρωτότυπου περιεχομένου που θα λειτουργούν ως γέφυρες μεταξύ των δύο χωρών.​

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χριστίνα Κατσιάδακη γεννήθηκε στην Αθήνα και μετακόμισε στο Μόντρεαλ το 2012. Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου στον κινηματογράφο από το Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Μετά την αποφοίτησή της, ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και συμμετείχε σε πολλές παραγωγές, ελληνικές και ξένες. Έχει σκηνοθετήσει 3 μικρού μήκους ταινίες σε δικό της σενάριο και σκηνοθεσία. 

Η Έφη Σκρομπόλα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, ταξίδεψε μέχρι στον Καναδά για τον μεταπτυχιακό της τίτλο στον κινημαγράφο στο Université deMontréal. Το 2005 ξεκίνησε η επαγγελματική της πορεία στον κινηματογράφο δίπλα στον παραγωγό Κώστα Λαμπρόπουλο. Σήμερα επιβλέπει την Ανάπτυξη όλων των οπτικοακουστικών projects της εταιρείας View Master Films. Έχει ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Maia Workshop for emerging producers και τοεργαστήριο Sources 2 Projects and Process-Training the Mentors.

Σύλληψη:Χριστίνα Κατσιαδάκη, Έφη Σκρομπόλα 
Εκτέλεση Παραγωγής: Mitos Productions, ViewMaster Films
Δημιουργία Εφαρμογής: Simple Apps
Εκφώνηση: Μαρία Γεωργιάδου, Στέφανος Κοσμίδης
Έρευνα- Κείμενα: Σάκης Δημητριάδης, Αγγελική Κοτσόβολου, Σπύρος Λουμάκης, Βαγγέλης Σαράφης
Εικαστικός Σχεδιασμός: Logo Mavra Gidia
Χορηγία Υπηρεσιών Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Studio Ήχου: SierraStudios
Χορηγία Νομικών Υπηρεσιών: Ιωάννης Μπιλάλης
Χορηγός Υπηρεσιών Επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Με την ευγενική υποστήριξη του IΔΡΥΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.