Διαδραστικά εργαστήρια με άρωμα NBA για τους αθλητές της ακαδημίας AntetokounBros

Διαδραστικά εργαστήρια με άρωμα NBA για τους αθλητές της ακαδημίας AntetokounBros

Η AntetokounBrosAcademy συνεχίζει να εξελίσσεται και να εμπνέει τους αθλητές και τις αθλήτριές της, δικαιώνοντας το όραμα των αδελφών Αντετοκούνμπο για μια ακαδημία που θα ξεπερνάει τα όρια του μπάσκετ.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων της ακαδημίας, τα παιδιά συμμετείχαν στο πρωτοποριακό BasketballSchool, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο,με την τεχνογνωσία του Οργανισμού Eurohoops:πρόκειται για ένα διαδραστικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ως σκοπό να εμπνεύσει τους αθλητές και να τους μεταδώσει γνώσεις που θα συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.

Στόχος του BasketballSchool είναι να εξελιχθούν τα παιδιά ως αθλητές, αλλά και να αποκτήσουν σφαιρική γνώση που θα τα βοηθήσουν να γίνουν καλύτεροιπολίτες. Γιατί η AntetokounBrosAcademy είναι μια ξεχωριστή ακαδημία που ξεπερνάει τα όρια των γραμμών του γηπέδου.

Το πρώτο εργαστήριο του BasketballSchool πραγματοποιήθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, όπου οι προπονητές παρουσίασαν ένα ενδιαφέρον σεμινάριο γύρω από τεχνικές του μπάσκετ, με προβολή βίντεο από τα κορυφαία πρωταθλήματα μπάσκετ του πλανήτη.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και άλλα μπασκετικά τους ινδάλματα στη γιγαντοοθόνη και, μαζί με τους προπονητές, να αναλύσουν σε βάθος τις κινήσεις τους και τις επιλογές τους σε συγκεκριμένες φάσεις.

Οι αθλητές έμειναν έκπληκτοι όταν παρακολούθησαν τα κατορθώματα της HeadCoach της ακαδημίας, Αναστασίας Κωστάκη, τόσο με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας όσο και στο WNBA.

Εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό και την έντονηπεριέργειά τους, καθώς δεν σταμάτησαν να εκφράζουν τις απορίες τους γύρω από τον μαγικό κόσμο του μπάσκετ.

Οι μικροί αθλητές, μετά το εργαστήριο,προπονήθηκαν στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών στα Άνω Πατήσια, λόγω βροχής, κάτι που συμβαίνει κάθε φορά σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Ακολουθεί μια σειρά θεματικών σεμιναρίων, που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα γήπεδα της Λαμπρινής και των Αμπελοκήπων, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

AntetokounBrosAcademy

Οι AntetokounBros δημιούργησαν την AntetokounBrosAcademy, ένα πρόγραμμα μπάσκετ που έχει ως στόχο να βοηθήσει αγόρια και κορίτσια (ηλικίας 12-16 ετών) και να εμπνεύσει προπονητές (ηλικίας 18-25 ετών), προκειμένου να αξιοποιήσουν τις αθλητικές τους ικανότητες, να αποκτήσουν δεξιότητες για την προσωπική τους ανάπτυξη και να γίνουν καλύτεροι πολίτες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα υλοποιείται για 2 χρόνια στην Αθήνα, με τη συμβολή της Nike που προσφέρει χρηματοδότηση και τεχνογνωσία, του Οργανισμού Eurohoops που ηγείται του προγράμματος των προπονήσεων και του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο, μέσα από εργαστήρια, ομιλίες αλλά και υποτροφίες που εμπνέουν και δίνουν ώθηση στους συμμετέχοντες, θα εμφυσήσει στους νέους τις αξίες που πρεσβεύουν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο.

Video& περισσότερες πληροφορίες στα λινκ που ακολουθούν:

http://bit.ly/AntetokounBros-workshops

https://www.youtube.com/watch?v=mEgNKhCN7Cs&feature=emb_title

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.