Desolate Plains - Δυνατό metal με υπαρξιακές προεκτάσεις

Desolate Plains - Δυνατό metal με υπαρξιακές προεκτάσεις

Mια αίσθηση τέλους πλανάται για ό,τι ονειρευτήκαμε.
Μια κατάληξη απευκταία αλλά βέβαιη.
Την απωθήσαμε στα βάθη του χρόνου, στο τέλος της σήραγγας
και σμιλέψαμε το πνεύμα μας σε μια ανθρώπινη μορφή.
Και της βάλαμε φωτιά για να αντέξει το ταξίδι.

A sensation of closure lingers for all we dreamt.
An ending unhopeful but certain.
We repelled it to the depths of time, to the end of the tunnel
and we carved our spirit into a human form.
And we set it on fire so it will bear the journey.

                                                               
Το στοίχημα παραμένει ανοιχτό. Η προσπάθεια του ανήσυχου, σκεπτόμενου ανθρώπου να «ανεβάσει» τη ζωή του ψηλότερα από την καθημερινότητα και τις ασφυκτικές δομές της σύγχρονης κοινωνίας. Ο αγώνας και η ανάγκη του να στραφεί προς τα «μέσα του» συνειδητά κι επίμονα. Να κρατηθεί από την πρωταρχική κραυγή της γέννησής του, να ασκηθεί, να αναπυχθεί σε αυτό που πραγματικά είναι, να αγκαλιάσει και να αποδεχτεί τη θνητή και τη θεία φύση του αναζητώντας μέσα σε «έρημες κοιλάδες» το σκοπό της ύπαρξής του. Το δώρο της ζωής που του χαρίστηκε, να τον εμπνεύσει για να θέτει συνεχώς ερωτήματα φυσικά, μεταφυσικά, υπαρξιακά, μηδενιστικά, προσωπικά, παγκόσμια. Τελικά, μάλλον αναπάντητα στον κόσμο μας. Καλύτερα ίσως. Ας μην εξηγούνται όλα σε τρεις, πεζές διαστάσεις.

Το Desοlate Plains γεννήθηκε αποφασιστικά μέσα από μια τέτοια «μήτρα» σκέψεων και συναισθημάτων. Αγωνία, φόβοι, θλίψη, απώλεια αλλά και δύναμη, αυτογνωσία, επιμονή, ανάγκη για λύτρωση, έγιναν κινητήριος δύναμη δημιουργίας για τον εμπνευστή του. Ο Λάμπρος Ποταμιάνος βρίσκεται πίσω από τη σύνθεση και τους στίχους των τραγουδιών ενώ έχει παίξει κιθάρες, μπάσο και πλήκτρα. Μαζί του δύο ταλαντούχοι, νέοι άνθρωποι: η ελληνονεοζηλανδή Αliki Katriou στα φωνητικά που ισορροπούν επιδέξια ανάμεσα στον παράδεισο και την κόλαση και ο πορτογάλος Hugo Ribeiro που αψεγάδιστα κι ανελέητα συνόδευσε στα ντραμς.

To άλμπουμ περιλαμβάνει 12 τραγούδια που αντλούν επιρροές από την κλασική metal εποχή των Metallica, Slayer, Megadeth και Candlemass μέχρι την πιο τεχνική προσέγγιση των Dark Angel, Coroner, Mekong Delta κ.ά. Η death και black metal αύρα πλανιέται σε ολόκληρο το δίσκο, ενώ οι στιβαροί στίχοι συνδυασμένοι με τα γυναικεία φωνητικά -άλλοτε καθαρά κι άλλοτε δυναμικά growls- δημιουργούν ένταση και δίνουν ξεχωριστή βαρύτητα σε κάθε σύνθεση. Η μίξη και το mastering του άλμπουμ έγινε από τον George Bokos στα Grindhouse Athens Studios.
 


Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα growl φωνητικά, το άλμπουμ αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να τα γνωρίσετε σε μια από τις καλύτερες μορφές τους. Ακούστε τα τραγούδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει επίσημα και δείτε κι εδώ.
 


 


* Το “Practicing the Inner Arts” των Desolate Plains διατίθεται ψηφιακά προς το παρόν από την Molon Lave Records μέσω των iTunes, Apple Music, Spotify, amazon MP3, Google Play (http://apple.co/2tMEQfO, http://apple.co/2tPPxyh, https://open.spotify.com/artist/040lxqHQuw3S9CLogJi2D5) και σχεδιάζεται η κυκλοφορία του σε βινύλιο το φθινόπωρο.
 

Η Aliki Katriou είναι Ελληνονεοζηλανδικής καταγωγής τραγουδίστρια που ζει στο Λονδίνο. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη όπου και δούλεψε εκτεταμένα με την φωνή της για 11 χρόνια σε ένα πειραματικό θεατρικό εργαστήριο. Ξεκίνησε το κλασσικό τραγούδι στην ηλικία των 16 και μετά την αποφοίτησή της από την London Film Academy προχώρησε σε άλλες φωνητικές τεχνικές. Εργάζεται ως δασκάλα φωνητικής για το Rocky Music Studio και τραγουδάει στους Eight Lives Down.

Ο Λάμπρος Ποταμιάνος είναι πολυ-οργανίστας συνθέτης γεννημένος στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με την μουσική από τα 8 του χρόνια με μαθήματα πιάνου, μεταπήδησε στην ηλεκτρική κιθάρα ως αυτοδίδακτος στην εφηβεία του και αργότερα έκανε μαθήματα κιθάρας με τον George Bokos και τυμπάνων με τον George Kollias. Εργάζεται ως 3d artist και συνθέτει μουσική για τους Eso_chora και Desolate Plains.

Ο Hugo Ribeiro είναι Πορτογάλος drummer, μεγαλωμένος στις ΗΠΑ. Έχει παίξει και ηχογραφήσει με πληθώρα συγκροτημάτων, εργάζεται ως session drummer και είναι μέλος των Godvlad και Kandia.Το μουσικό του ύφος εκτείνεται από το funk ώς το ακραίο metal.


 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.