Balothizer - Serta | single

Balothizer - Serta | single

Το ψυχεδελικό punk rock τρίο Balothizer εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στις ρίζες της Κρητικής μουσικής. Το επερχόμενο τρίτο άλμπουμ τους PunKretan Sessions είναι μια συλλογή που απαθανατίζει ουσιαστικές στιγμές της ζωής στην Κρήτη, από το σερφάρισμα των κυμάτων στις παραλίες του Κισσάμου έως τις μουσικές συμπράξεις που διαρκούν ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το 'Serta’ είναι το πρώτο από μία σειρά singles που θα κυκλοφορήσουν ως προπομποί του άλμπουμ και συνδυάζει surf rock ειπωμένο μέσα από έναν punk χαρακτήρα. Παραδοσιακές Κρητικές μαντινάδες ενσωματώνονται μέσα στους στίχους και ενισχύουν το Κρητικό φρόνημα της εναντίωσης στις προκαταλήψεις και στην ξενοφοβία. Το ‘Serta’, ακολουθώντας το χαρακτηριστικό στυλ των Balothizer, αποτελείται από μελωδικά φωνητικά και αρμονικά στολίσματα Κρητικού λαούτου, με τα ντραμς να ηχούν δυνατά και εορταστικά.

Όπως λέει το συγκρότημα, “Στην Κρήτη, οι μουσικοί παίζουν συνεχόμενα και οι βηματισμοί των Κρητικών χορών στις γιορτές είναι ασταμάτητοι. Θέλουμε να κρατήσουμε τον βαρύ ψυχεδελικό ήχο αλλά παράλληλα να σκάψουμε βαθύτερα στις ρίζες της παράδοσης, ακολουθώντας τους χορούς αυτούς ως οδηγό”.

To PunKretan Sessions αποτελεί τη δισκογραφική συνέχεια του συνδυασμού της παράδοσης με τον punk-metal ήχο όπως αυτός αποτυπώθηκε πιο έντονα στο προηγούμενο άλμπουμ τους Cretan Smash (2020) καθώς και  το ψυχεδελικό ντεμπούτο της μπάντας, Cretan Music From Hell (2018).

Με την πανδημία να φέρνει μια εποχή αλλαγών και ανακατατάξεων για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα, ήταν φυσικό επακόλουθο οι Balothizer να βιώσουν και οι ίδιοι μία μεταμόρφωση τόσο σε επίπεδο τοποθεσίας όσο και μελών της μπάντας: οι Balothizer μετακόμισαν από το Λονδίνο στην Κρήτη, όπου ο μπασσίστας και τραγουδιστής Παύλος ‘Pav Mav’ Μαυροματάκης (από τους Electric Litany) συναντήθηκε με τους ντόπιους Στέλιο Μυλωνάκη στο Κρητικό λαούτο και Μιχάλη Σαγάνη στα ντραμς. Μαζί, το τρίο αποτυπώνει την ιδιόμορφη ιδιοσυγκρασία των Balothizer στην punk μουσική της Κρήτης.

Buy / Stream 'Serta': https://found.ee/PunKretanSessions
Bandcamp | Louvana Record

Ζωντανές εμφανίσεις:

2 Ιουλίου- Cretan Gunners Festival, Ελλάδα
10 Ιουλίου- Rock The South, Μάλτα
28 Ιουλίου- Fengaros Festival, Κύπρος

Digital Single: Serta
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Ιουνίου 2022
Καλλιτέχνης: Balothizer
Label: Louvana Records
Ψηφιακός δίσκος: PunKretan Sessions
Κυκλοφορία δίσκου: Φθινόπωρο 2022

Social Media: @balothizer
Facebook: https://www.facebook.com/Balothizer
Instagram: https://www.instagram.com/balothizer
Spotify: https://found.ee/BPRSptfy
Buy / Stream: https://found.ee/PunKretanSessions
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.