Μπάμπης Παπαδόπουλος - «Γεννηθήκαμε Χτες» | single προπομπός του νέου άλμπουμ του !

Μπάμπης Παπαδόπουλος - «Γεννηθήκαμε Χτες» | single προπομπός του νέου άλμπουμ του !

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος βρίσκεται σε μία πολύ δημιουργική και παραγωγική περίοδο. Λίγο καιρό μετά από την κυκλοφορία του digital ep «IN[A]HABIT: Μουσική από την παράσταση χορού» (Puzzlemusik, Οκτώβριος 2022) και του άλμπουμ «Electric Solo» (Defkaz, Δεκέμβριος 2022), έχει έτοιμο για κυκλοφορία το νέο του άλμπουμ.

Το «Γεννηθήκαμε Χτες» αποτελεί μία κυκλοφορία-έκπληξη καθώς εκτός από instrumental κομμάτια περιέχει και 6 τραγούδια. Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος για πρώτη φορά μελοποιεί ποιητές και μάλιστα σε 3 από αυτά τα τραγούδια, τραγουδάει ο ίδιος.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει ψηφιακά σε Spotify, iTunes/Apple, Deezer, Tidal και πολλές άλλες υπηρεσίες streaming  την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, σε CD μέσα στον Μάρτιο και σε διπλό βινύλιο μέσα στο 2023.

Ωστόσο, παίρνουμε μία πρώτη γεύση με την instrumental σύνθεση «Πάθος σε Ροή», ένα μελωδικό ηλεκτρικό χείμαρρο, καθώς, εκτός από τον ίδιο τον Μπάμπη Παπαδόπουλο, παίζουν ηλεκτρική κιθάρα σε αυτό ο Ασκληπιός Ζαμπέτας και ο Πάνος Παπάζογλου. Στο κοντραμπάσο ο Πέτρος Δαμιανίδης, μουσικός που μαζί με τον Μπάμπη αποτελούν τον βασικό ηχητικό κορμό του νέου του άλμπουμ.

«Πάθος σε Ροή» Official Audio: 

Ηχογράφηση, Μίξη, Mastering, Παραγωγή: Τίτος Καργιωτάκης, Χρήστος Χαρμπίλας

Φωτογραφίες/Σχεδιασμός: Σίμος Σαλτιέλ/Red Creative

Η επίσημη πρώτη ζωντανή παρουσίαση του άλμπουμ «Γεννηθήκαμε Χτες» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου στο ΙΛΙΟΝ plus (Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα).

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.