Αύγουστος στην Αθήνα / Νέο βίντεο και τραγούδι από την Αλεξάνδρα Κλάδη

Αύγουστος στην Αθήνα / Νέο βίντεο και τραγούδι από την Αλεξάνδρα Κλάδη

Κι εγώ στην Αθήνα

Αύγουστο μήνα...

Ο «Αύγουστος στην Αθήνα» είναι για λίγους. Δεν είναι κάτι που το αντέχουν όλοι. Πρέπει να είσαι ερωτευμένος με την Αθήνα και με τη δουλειά σου. Πρέπει να είσαι μαζόχας μέχρι το κόκκαλο.

Μπορεί η δική μου ιστορία με τον «Αύγουστο στην Αθήνα» να ξεκίνησε ως μια αναγκαιότητα, κατέληξε όμως να είναι το φετίχ μου. «Να φύγετε, να πάτε αλλού» ουρλιάζει σιωπηλά η εσωτερική φωνή του κατ’ επιλογήν αγοραφοβικού και πλέον εσωστρεφή εαυτού μου. Ησυχία: η λέξη τζακ ποτ.

Τσιμέντο που λιώνει, άδειοι δρόμοι, πάρκινγκ παντού. Κέντρο, νύχτα, άνετη θέση στο μπαρ, χωρίς κοκορομαχίες με τη γυναικοπαρέα που αδίκως διεκδικεί το κατοχυρωμένο πόστο μου - εκείνο δίπλα στον μπάρμαν τον καλό.

Πέφτω με τα μούτρα στη δουλειά. Εκείνη που δε μου δίνει χρήματα, αλλά εκείνη που μου δίνει νόημα στη ζωή. Δούλεψα όλο το χειμώνα σαν το μυρμήγκι, καιρός τώρα να τραγουδήσω σαν το τζιτζίκι. Στήνω μικρόφωνα, φορτώνω τέρα σκληρούς με νέους ήχους και πάμε.

Πάμε να ζήσουμε για έναν μήνα τη ζωή που θέλουμε να ζούμε πάντα: Ξυπνητήρι στο off, καφές μέχρι τις 7 το απόγευμα, μουσική και φίλοι, χρόνος για μελέτη, χρόνος για όνειρα, χρόνος για ζωή.

Αυτός είναι για μένα ο Αύγουστος.

Αύγουστος στην Αθήνα, για τους λίγους.


Από το ντεμπούτο άλμπουμ της Αλεξάνδρας Κλάδη "Σαμπουάν"
Στίχοι & Μουσική: Αλεξάνδρα Κλάδη http://www.alexandrakladi.com/
Κιθάρες: Αλέξανδρος Καραδήμος
Τρομπόνι: Χρήστος Σπηλιόπουλος
Keys & Strings arrangement: Δημήτρης Μπέλλος
Ενορχήστρωση - μίξη - mastering: Δημήτρης Μπέλλος
Εικονοληψία: Θανάσης Μπουρλιάσκος & Θένια Κουρέλη
Επεξεργασία εικόνας: Θένια Κουρέλη
Πλάνα από τη ζωντανή παρουσίαση του δίσκου "Σαμπουάν" στο Ατενέουμ Κελάρι στις 28/5/2017

 
subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.