Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου: Η γιορτή ξεκινά!

Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου: Η γιορτή ξεκινά!

Μεγάλη διάκριση για την πόλη μας, που επελέγη από την UNESCO ως η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018!
Παραπάνω από 250 εκδηλώσεις οργανώνονται για τους επόμενους 12 μήνες στο πλαίσιο αυτό, με σκοπό να εμπνεύσουν, να δώσουν κίνητρα για ανάγνωση και να μας θυμίσουν πως βιβλίο σημαίνει ιστορίες, αφήγηση, σημαίνει φαντασία, πρωτοπορία και δημιουργικότητα, τέχνες, επιστήμες, ακόμη και νέες τεχνολογίες.

Εμείς, στο deBόp, επιλέξαμε για εσάς αυτές που μας έκαναν περισσότερη εντύπωση και σας τις παραθέτουμε παρακάτω!

Απρόσμενες Αναγνώσεις / POP UP readings | Κινητήρας:
Η Ομάδα του Κινητήρα με την καλλιτεχνική επιμέλεια της νεοσύστατης ομάδας ΓΑΒ (Αντιγόνη Γύρα, Βίκυ Αδάμου, Ιάσονας Βενετσανόπουλος) διασκορπίζεται σε δημόσιους χώρους της πόλης από τις 22 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2018*, δημιουργώντας μοναδικές αναγνώσεις – εκπλήξεις και αναπάντεχα ονειρικά σύμπαντα μέσα στην αστική καθημερινότητα.
Περισσότερα εδώ.

Το σινεμά «διαβάζει» στην Ταινιοθήκη του Ινστιτούτου Γκαίτε:
23 ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους, για μικρούς και μεγάλους φίλους του βιβλίου και του κινηματογράφου, εμπνευσμένες από βιβλία, συγγραφείς, εκδότες.
Περισσότερα εδώ.

Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων:
Περισσότερα από 45 βιβλιοπωλεία από όλη την Ελλάδα θα γιορτάσουν το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου μια μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή για το βιβλίο, την πρώτη Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων! Από την Ξάνθη ως την Κόρινθο και από τη Λέσβο ως την Κρήτη, τα μικρά βιβλιοπωλεία ετοίμασαν τις πιο ευφάνταστες εκδηλώσεις για να υποδεχτούν την Ημέρα.
Περισσότερα εδώ.

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους από τον ΟΠΑΝΔΑ:
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων συμμετέχει στις εκδηλώσεις της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, κατόπιν σχετικής διάκρισής του από την UNESCO, με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.
Εκπαιδευτικά και μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, έκθεση χαρακτικής, εικαστικά εργαστήρια και συζητήσεις στο πλαίσιο της έκθεσης Οι ιστορίες του Αλέξη Ακριθάκη, μουσική, θέατρο και ομιλίες θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο και το Μάιο στις Βιβλιοθήκες, τα Μουσεία, τους εκθεσιακούς χώρους και τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του δήμου Αθηναίων.
Περισσότερα εδώ.

Το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις – ΛΕΑ:
Φέτος, το 10º Φεστιβάλ ΛΕΑ, το Abanico και το  βιβλιοπωλείο Books Plus αφιερώνουν τη γιορτή σε τρεις μεγάλους λατινοαμερικάνους συγγραφείς: τον Χούλιο Κορτάσαρ (Αργεντινή), τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες (Κολομβία) και τον Κάρλος Φουέντες (Μεξικό).
Περισσότερα εδώ.

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: Λόγος 3
Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει τον τρίτο κύκλο των Εκδηλώσεων Λόγου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Νεοελληνική Λογοτεχνία. Στο διάστημα από 20 Απριλίου έως 25 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στις νέες εγκαταστάσεις της, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι ομιλίες αφορούν πτυχές του έργου μεγάλων Ελλήνων δημιουργών: του Τάκη Παπατσώνη, του Γιώργου Ιωάννου, του Γιώργη Παυλόπουλου και του Διονυσίου Σολωμού.
Περισσότερα εδώ.

Οι Ήρωες των Παιδικών Βιβλίων «ζωντανεύουν»:
Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ως επικεφαλής του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, θα αναδείξει σε όλη τη χώρα τους ήρωες της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας, έτσι όπως παρουσιάζονται από τα παιδιά στις βιβλιοθήκες.
Περισσότερα εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.