Αρχιτέκτονες από 3 σημεία της γης στα επετειακά Βραβεία ΔΟΜΕΣ

Αρχιτέκτονες από 3 σημεία της γης στα επετειακά Βραβεία ΔΟΜΕΣ

Από Ιαπωνία, Χιλή και Ιταλία, η κριτική επιτροπή των επετειακών αρχιτεκτονικών Βραβείων ΔΟΜΕΣ. 

Υποβολή συμμετοχών έως την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018.

Τα «Βραβεία ΔΟΜΕΣ», ο ετήσιος θεσμός που εγκαινίασαν οι ΔΟΜΕΣ το 2010 στο πλαίσιο της πολύπλευρης προσπάθειας ανάδειξης της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής, συμπληρώνουν τηδέκατη συνεχή χρονιά διεξαγωγής τους. Υποβολή συμμετοχών έως την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην επετειακή εκδήλωση, στις 23 Φεβρουαρίου 2019, στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138.

Η κριτική επιτροπή των επετειακών Βραβείων ΔΟΜΕΣ
Όπως κάθε χρόνο, η κριτική επιτροπή των βραβείων ΔΟΜΕΣ αποτελείται από μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της διεθνούς αρχιτεκτονικής, ενισχύοντας το διάλογο μεταξύ της ελληνικής δημιουργίας και της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής πραγματικότητας. Για τη 10η χρονιά, την κρίση των έργων θα κάνουν τέσσερις αρχιτέκτονες από τρεις διαφορετικές Ηπείρους.

Toyo Ito (Τόκιο, Ιαπωνία)
Κάτοχος του Βραβείου Pritzker, αρχιτέκτων και διευθυντής του γραφείου Toyo Ito & Associates.

Stefano Boeri (Μιλάνο, Ιταλία)
Aρχιτέκτων, διευθυντής του ομώνυμου γραφείου, καθηγητής αστικού σχεδιασμού στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου, καθώς και πρόεδρος της Τριενάλε του Μιλάνου.

Mauricio Pezo & Sofia von Ellrichshausen (Concepcion, Χιλή) 
Aρχιτέκτονες και διευθυντές του γραφείου Pezo von Ellrichshausen.

Συμμετοχή
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν συμμετοχή ηλεκτρονικά, έως την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου,διεκδικώντας ένα από τα έξι (6) βραβεία του θεσμού:

Βραβείο καλύτερου πραγματοποιημένου έργου
Βραβείο καλύτερου πρώτου έργου νέου αρχιτέκτονα
Βραβείο καλύτερης μελέτης
Βραβείο καλύτερου πραγματοποιημένου έργου νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο (ανακαίνιση, αποκατάσταση, προσθήκη, διαμόρφωση εσωτερικών χώρων) 

Για τις παραπάνω κατηγορίες θα απονεμηθούν και δύο (2) έπαινοι ανά κατηγορία.
 
Επιπλέον, για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα απονεμηθούν και τα «Βραβεία Συναδέλφων» για τις δύο παρακάτω κατηγορίες:

Βραβείο Συναδέλφων καλύτερου πραγματοποιημένου έργου
Βραβείο Συναδέλφων καλύτερης μελέτης
 
Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Έλληνες και ξένοι αρχιτέκτονες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καθώς και Έλληνες αρχιτέκτονες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Τα υποψήφια έργα και μελέτες πρέπει να αναφέρονται στην περίοδο 2014 – 2018.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.