"Aquarium" | Nέο άλμπουμ από την Dalot

"Aquarium" | Nέο άλμπουμ από την Dalot

Η Dalot παρουσιάζει το νέο της album, “Aquarium”, που θα κυκλοφορήσει σε LP και Digital Album στις 17 Ιουνίου από την Same Difference Music, με διανομή της Inner Ear.

Το «» αφηγείται τηAquariumν ιστορία ενός λεοντόψαρου που ζει μέσα σε μια δεξαμενή ενός ενυδρείου. Ένας μικρόκοσμος ξεδιπλώνεται μέσα από τους ήχους και τη μουσική, και αφουγκραζόμαστε τη ρουτίνα του ψαριού καθώς ξετυλίγεται μέσα στον περιορισμό του ενυδρείου: επανάληψη, συμβίωση, ανταγωνισμός, επιβίωση και προβληματισμός.

Τι ακούμε; Πώς μπορεί ο ήρωάς μας να επιβιώσει και να συμβαδίσει μέσα στη δεξαμενή μετά την εμφάνιση της μαγνητικής και επιβλητικής Μέδουσας; Η Μέδουσα χορεύει και υπνωτίζει όλα τα ψάρια και είναι ένα λαμπερό υποβρύχιο σύμβολο της ρύπανσης των υδάτων, της υποβάθμισης της θαλάσσιας ζωής λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της παρουσίας του ανθρώπινου παράγοντα.

Το μουσικό ταμπλό μέσα στο "Aquarium" αντλεί από ποικίλες επιρροές, συμπεριλαμβανομένων ελληνικών παιδικών τηλεοπτικών εκπομπών από τις δεκαετίες του '80 και των αρχών της δεκαετίας του '90, καθώς και πιο σύγχρονες επιρροές που συναντώνται συχνά στη μουσική της Dalot, που κλίνει προς πιο μινιμαλιστικούς, ηλεκτρονικούς και πειραματικούς ήχους.

Η μουσική του άλμπουμ αποτελεί διασκευή του πρωτότυπου soundtrack για την ομότιτλη παράσταση χορού και νέων μέσων για παιδιά, “Aquarium”, της Κατερίνας Ντινοπούλου, κατόπιν ανάθεσης του Δήμου Χανίων και του ΚΕΠΠΕΔΗ-ΚΑΜ στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ανοιχτά Πανιά» 2021.

Credits
Moυσική Σύνθεση, εκτέλεση και παραγωγή: Μαρία Παπαδομανωλάκη
Mastering: Στέφανος Κωνσταντινίδης, Fabrica Studio Athens
Artwork Design: Γιώργος Παπαδάκης

Aκούστε το πρώτο single "The Swimmer" στο youtube και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. 

 


Bio
Η Ελληνίδα sound artist Μαρία Παπαδομανωλάκη ξεκίνησε το project Dalot το 2004 για να μοιραστεί άτυπα τα μουσικά της πειράματα μέσω του myspace. Έχοντας πάρει το όνομά του από μια τυχαία επιλογή μιας λέξης από ένα γαλλικό λεξικό, το Dalot εξελίχθηκε σε ένα μακροχρόνιο και πολυσυλλεκτικό project που αντλεί επιρροές από πρώιμο post-rock, noise rock, αφηρημένη κιθαριστική μουσική, drone, ambient, shoegaze, minimal electronica, πειραματική και ηλεκτροακουστική μουσική.

Η Mαρία έχει κυκλοφορήσει μουσική με το project της Dalot διεθνώς τόσο σε δισκογραφικές εταιρείες όπως n5md, fluid-audio, Time Released Sound, Sound in Silence, Hibernate, Dronarivm, όσο και δημιουργώντας τα δικά της χειροποίητα άλμπουμ. Η μουσική της έχει επίσης παρουσιαστεί σε ταινίες, χορευτικές παραστάσεις και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις.

Έχει εμφανιστεί στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλη την Ευρώπη και έχει συνεργαστεί με μια διεθνή σειρά καλλιτεχνών όπως τους AGF, Sound Awakener, Giganta, Brock Van Wei (bvdub), Mαργαρίτα Αθανασίου, Port-Royal, Worriedaboutsatan, Mike Cadoo (Bitcrush, Dryft, Gridlock), Γιώργο Μαστροκώστα (Αbsent Without Leave), Σάββα Μεταξά και Φιλ Ιερόπουλο (Filtig, Kasetina, Fytini).

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.