Απονενοημένο Σύνταγμα | Εκατοντάδες επιστολές αυτόχειρων

Απονενοημένο Σύνταγμα | Εκατοντάδες επιστολές αυτόχειρων

Διακόσια χρόνια πέρασαν από το 1821. Να μια καλή στιγμή να προσπεράσουμε τον εθνικό σωβινισμό και να αντικρίσουμε την ελληνική ιστορία από την πλευρά της απελπισίας:

Πόση ασφυξία έχει παραχθεί;

Πόσα όνειρα έχουν γκρεμοτσακιστεί;

Πόσοι κρόταφοι έχουν ανατιναχθεί;

Μια επίπονη έρευνα του ποιητή Σαμσών Ρακά και του Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθηνών φέρνει στο φως εκατοντάδες επιστολές αυτοχείρων από το παρελθόν και τις απευθύνει σε ανθρώπους του αγωνιώδους πολιτισμού, που επιθυμούν να συνομιλήσουν μαζί τους νοερά, αναλαμβάνοντας μία από τις επιστολές, γεννώντας εικαστικές παρεμβάσεις, λογοτεχνικές προσεγγίσεις, ανθρωπιστικές μελέτες. Τα έργα αυτά θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη οργάνωσης και συνδιαμόρφωσης ποικίλων δράσεων και εκθέσεων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και αλλού, ανάλογα και με το ενδιαφέρον στήριξης του όλου εγχειρήματος, καθώς η μορφή του είναι δυναμική και εν εξελίξει. Η όλη διαδικασία θα σφραγιστεί με την έκδοση του συγκεντρωτικού τόμου «Απονενοημένο Σύνταγμα».

[Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπo εδώ]

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.