ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ | EXCLUSION

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ | EXCLUSION

Πώς θα ήταν αν δεν μπορούσες ……

…   να βγεις από το σπίτι σου όποτε εσύ ήθελες;
…   να πας σε μια παράσταση με τους φίλους σου;
…   να επισκεφθείς ένα μουσείο;
…   να ταξιδέψεις;

Σου θυμίζει κάτι;

Πώς θα ήταν αν όλα αυτά αφορούσαν μια περίοδο της ζωής σου χωρίς ημερομηνία λήξης;

Πώς θα ήταν αν όλη σου η ζωή ήταν σε καραντίνα;

91 εικαστικά έργα μαζί με τις σκέψεις καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία σας καλούν να αναμετρηθείτε και αναστοχαστείτε γύρω από την έννοια των αποκλεισμών. Αποκλεισμοί που επιβάλλονται από κοινωνικούς παράγοντες σε άτομα με αναπηρία, αποκλεισμοί που βιώθηκαν από το σύνολο της κοινωνίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, αποκλεισμοί που μας χωρίζουν, αλλά και που μπορούν εν δυνάμει να μας ενώσουν.

Αναπηρία: Η απώλεια ή ο περιορισμός των ευκαιριών για συμμετοχή στην κανονική ζωή της κοινότητας σε ισότιμη βάση με τους άλλους λόγω φυσικών ή κοινωνικών φραγμών[1]

Lockdown/Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας: Προσωρινή κατάσταση, που επιβάλλεται από κυβερνητικές αρχές και στην οποία οι άνθρωποι υποχρεούνται να μείνουν σπίτι και να απέχουν από ή να περιορίσουν δραστηριότητες στον εξωτερικό χώρο και δημόσιες συναθροίσεις.

Μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης/ Social distancing: Μια σειρά πρακτικών για τη διατήρηση αποστάσεων μεταξύ των ανθρώπων ή την αποφυγή επαφής με ανθρώπους σε δημόσιους χώρους με σκοπό τη διακοπή ή την επιβράδυνση της εξάπλωσης μιας μεταδοτικής νόσου.

Για κάποιους και κάποιες από εμάς η καραντίνα δεν τελειώνει.
Να μην ξεχάσουμε το αίσθημα τoυ αποκλεισμού.

Η δράση υλοποιείται με τη στήριξη του HumanRights360/The Kahane Foundation

Συντονίστρια προγράμματος: Μαριλένα Κουκούλη
Σχεδιασμός ψηφιακής έκθεσης: Άρης Θεοφιλόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας: Μυρτώ Στέλιου

Η έκθεση είναι διαθέσιμη εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.