Ανοιχτό κάλεσμα: Podcasts In Development

Ανοιχτό κάλεσμα: Podcasts In Development

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD δημιουργούν ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης podcast.

Οι δύο οργανισμοί προσκαλούν δημιουργούς podcast, καθώς και επαγγελματίες και φοιτητές του χώρου του κινηματογράφου και των ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για podcast, τα οποία θα υλοποιηθούν με την υποστήριξη του iMEdD. Από τις προτάσεις που θα κατατεθούν θα επιλεγεί μία, η οποία θα κερδίσει ένα βραβείο για την υλοποίηση ενός πρωτότυπου podcast.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός νέου podcast/ηχητικού ντοκιμαντέρ που θα βασίζεται στη δημοσιογραφική έρευνα και τεκμηρίωση, στο πλαίσιο του προγράμματος podcasts του iMEdD. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις ιδέες τους υπό μορφή περιγραφής και ανάλυσης θέματος.

Αναζητούμε μια ιστορία που θα αναπτυχθεί βασισμένη στη δημοσιογραφική μεθοδολογία και σε δημοσιογραφικές τεχνικές. Τα κριτήρια επιλογής θα είναι η πρωτοτυπία, η δημοσιογραφική αξία, η προτεινόμενη μεθοδολογία, η δυνατότητα τεκμηρίωσης και το ρεαλιστικό πλαίσιο εκτέλεσης.

Το έργο προς παραγωγή, μπορεί να είναι στα ελληνικά ή στα αγγλικά και να αποτελεί πρόταση ενός δημιουργού ή μιας ομάδας δημιουργών. Οι προτάσεις των υποψήφιων δημιουργών μπορούν να κατατεθούν έως την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στις 17:00 ώρα Ελλάδoς.

Η πρόταση που θα επιλεγεί από κριτική επιτροπή του iMEdD, θα ανακοινωθεί στη διάρκεια του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13/11/2022). Κατόπιν, θα υλοποιηθεί με την δημοσιογραφική και τεχνική υποστήριξη του iMEdD. Το τελικό podcast θα παρουσιαστεί στη διάρκεια του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2023), σε ειδικό event, στο Εκτός Συναγωνισμού τμήμα Podcast.

Ο νικητής του βραβείου θα συνεργαστεί για 4 μήνες με το iMEdD, το οποίο θα υποστηρίξει την ανάπτυξη του περιεχομένου, την ενσωμάτωση δημοσιογραφικών πρακτικών, την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και την εκτέλεση παραγωγής, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τις οικονομικές ανάγκες για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο κανονισμός και η σχετική αίτηση είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, ΕΔΩ.

Αυτή η κοινή πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της πολυεπίπεδης συνεργασίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του iMEdD με στόχο την διεύρυνση των δεσμών της κινηματογραφικής και δημοσιογραφικής κοινότητας για την περαιτέρω ανάπτυξη της αφήγησης και της παραγωγής περιεχομένου. Παράλληλα με τη συγκεκριμένη συνεργασία επιδιώκεται η οχύρωσή της με αξιόπιστα δεδομένα και ανεξάρτητη έρευνα που ακολουθεί ενδεδειγμένες δημοσιογραφικές πρακτικές και εργαλεία.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.