Ανοιxτή Πρόσκληση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Art and Technology Residency

Ανοιxτή Πρόσκληση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Art and Technology Residency

Το πρόγραμμα Connect for Creativity Art and Technology Residency έχει στόχο να συγκεντρώσει καλλιτέχνες από την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και τη Σερβία, με έμφαση στη διαπολιτισμική συνεργατική εμπειρία και τη δημιουργία ενός δικτύου δημιουργικών κόμβων σε όλη την Ευρώπη για την καλλιέργεια δημιουργικής εξερεύνησης και συνεργασίας που συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας πιο συνεκτικής, ανοικτής και συνδεδεμένης κοινωνίας των πολιτών.

Το πρόγραμμα Residency θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στην Αθήνα, το Βελιγράδι και την Κωνσταντινούπολη, όπου θα φιλοξενήσει έναν συμμετέχοντα από καθεμία από τις τέσσερις χώρες σε κάθε πόλη, συγκεντρώνοντας συνολικά 12 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του εντατικού πρόγραμματος των έξι εβδομάδων, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν πώς η κουλτούρα ενός δικτύου μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής που χρειάζεται ώστε να αντιμετωπιστεί η αβεβαιότητα και η αλλαγή που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη ζωή.

Το πρόγραμμα Art and Technology Residency θα διεξαχθεί μεταξύ 7 Οκτωβρίου - 17 Νοεμβρίου 2019 και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Connect for Creativity  που υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του Βρετανικού Συμβουλίου, σε συνεργασία με το ATÖLYE και το Πανεπιστήμιο Abdullah Gül στην Τουρκία, το Bios στην Ελλάδα και το Nova Iskra στη Σερβία.

Το Residency είναι ανοιχτό σε συμμετέχοντες από την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία και την Ελλάδα που προέρχονται από τους κλάδους της Αρχιτεκτονικής, Εικαστικών Τεχνών, Καλών Τεχνών, Σχεδιασμού, Λογοτεχνίας, Μουσικής / Ήχου και Βίντεο / Κινηματογράφου / Νέων Μέσων. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι 18 ετών και άνω και να επιδεικνύουν ενδιαφέρον για διεπιστημονικές διεθνείς συνεργασίες. Οι αιτούντες πρέπει επίσης να δεσμευτούν να συμμετέχουν με πλήρη απασχόληση στο πρόγραμμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 Οκτωβρίου και 17 Νοεμβρίου 2019. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από την ομάδα έργου των εκπροσώπων του Βρετανικού Συμβουλίου, του ATÖLYE, του Nova Iskra και του Bios. Ο επιμελητής του έργου θα κάνει στη συνέχεια την τελική επιλογή των 12 καλλιτέχνων/δημιουργών για το πρόγραμμα Ρesidency. Για κάθε καλλιτέχνη που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα των έξι εβδομάδων, παρέχονται τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης, ένα ποσό για αγορά υλικών και το ποσό των €600.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα πρέπει να συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης μέχρι τις 24:00 την Κυριακή 28 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατοικίες και για να αποκτήσετε πρόσβαση στη φόρμα αίτησης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Connect for Creativity.

* Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις:
Χρύσα Βλαχοπούλου, Project Manager, Bios | chryssa@bios.gr
Emre Erbirer, Events Lead & Project Manager, ATÖLYE | emre@atolye.io
* Tο έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Δημοκρατία της Τουρκίας μέσω του προγράμματος Διαπολιτισμικού Διαλόγου που καθοδηγείται από το Ινστιτούτο Yunus Emre.
* Ο επιμελητής του έργου θα αναπτύξει το σημείωμα του επιμελητή για το Residency. Οι συμμετέχοντες αναμένεται να ανταποκριθούν σε αυτό το σημείωμα, μέσω της δικής τους προοπτικής και πρακτικής. Οι συμμετέχοντες μπορούν να εργαστούν μεμονωμένα ή / και σε μικρές ομάδες, και θα παρουσιάσουν τα έργα τους που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο residency για περίπου δύο εβδομάδες στο τέλος του προγράμματος. Κάποια από τα έργα που θα επιλέξει ο επιμελητής θα παρουσιαστούν και στην τελική έκθεση του project στο Ηνωμένο Βασίλειο την άνοιξη του 2020.

 

 

 

 

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.