Αναμένοντας τη συναυλία της Μαρίνας Σάττι στην Τεχνόπολη

Αναμένοντας τη συναυλία της Μαρίνας Σάττι στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα Σάττι είναι δύσκολο να καταταχθεί καλλιτεχνικά. Από τo Mέγαρο Μουσικής και τη Λυρική Σκηνή σε πανηγύρια στα υψίπεδα της Κρήτης, μπορεί να είναι ταυτόχρονα και pop και ethnic και mainstream, όπως μπορεί με την ίδια άνεση να είναι και λυρική και urban και παραδοσιακή. Tα ευρωπαϊκά Μέσα την παρουσιάζουν ως πρέσβειρα της ελληνικής και βαλκανικής σκηνής, μιας ιδιαίτερης διαδρομής που παντρεύει την παραδοσιακή μουσική με την pop, τόσο κλασική όσο και σύγχρονη.

 

Ερχόμενοι στο σήμερα, 1 χρόνο μετά από την κατάκτηση της κορυφής για άλλη μια φορά με τα νέα της τραγούδια «Πάλι», «Πόνος Κρυφός», «Σπίρτο και Βενζίνη», αλλά και μετά τις χειμερινές εμφανίσεις της που ξεσήκωσαν το κοινό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου η Μαρίνα Σάττι ανεβαίνει στη σκηνή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων για να μας χαρίσει μια εκρηκτική βραδιά, από αυτές που μόνο η ίδια ξέρει να ετοιμάζει.

 

Στη συναυλία της θα ακούσουμε ζωντανά όλα τα τραγούδια του πρώτου της δίσκου με τίτλο «YENNA». Ένας καθόλου τυχαίος τίτλος, καθώς δηλώνει την πρόθεσή της να αποτυπώσει συμβολικά τη δημιουργική διαδικασία από τη σύλληψη μέχρι τη γέννα: τον ενθουσιασμό, τον φόβο, την ανασφάλεια, τον πόνο και τελικά τη στιγμή της έλευσης στον κόσμο και, ως εκ τούτου, την αλλαγή.

 

Αν κάνουμε ανασκόπηση, θα θυμηθούμε πως πριν από 7 χρόνια έσκασε σαν κομήτης το βίντεο κλιπ "Κούπες". Ήταν μια προσπάθεια σε ένα πολύ όμορφο σκηνικό, με αρκετές υποκριτικές πινελιές και μια ομάδα που πλαισίωνε τη μέχρι τότε σχετικά όχι και τόσο δημοφιλή Μαρίνα Σάττη. Η ηχογράφηση, όπως ομολόγησε και η ίδια σε μια πρόσφατη συνέντευξη, δεν ήταν και αψεγάδιαστη. Όμως η γοητεία που άσκησε αυτό το νέο κορίτσι, με έναν ήχο πολύ διαφορετικό, ήταν αναμφίβολη και ο χρόνος που πέρασε έδειξε ότι δεν ήταν ακόμα ένα πυροτέχνημα. Έτσι, συνέχισε μέχρι σήμερα η Μαρίνα Σάττη να κτίζει τον εαυτό της, την ομάδα της , τον ήχο και τον κόσμο της, μέσα σε ένα αμάλγαμα ανατολικών και δυτικών στοιχείων, αστικών και υπαίθριων ηχοχρωμάτων και σταδιακά απέκτησε ένα πιστό κοινό που όλο και αυξάνεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τόσο με το σχήμα της "Fones", με το οποίο γυρίζουν όλο τον κόσμο, όσο και με τις δικές της δουλειές, η Σάττη αποδεικνύει ότι τελικά η φράση "για τα ελληνικά δεδομένα" δεν ίσχυε ποτέ! Από τη "Μάντισσα" στο άλμπουμ της και από το "Tucutum" στην Τεχνόπολη, αυτή η κοπέλα μας δείχνει συνεχώς έναν άλλον δρόμο, μακριά από στερεότυπα, προκαταλήψεις, στεγανά και προσδοκίες. Κάνει αυτό που αγαπάει και αυτό την κάνει να κοιτάζει μπροστά!


Όλες οι λεπτομέρειες για τη συναυλία της Μαρίνας Σάττι στην Τεχνόπολη στις 10 Ιουλίου 2023 εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.