Ανακοινώθηκαν τα World Design Rankings | Οι Έλληνες σχεδιαστές που ξεχώρισαν

Ανακοινώθηκαν τα World Design Rankings | Οι Έλληνες σχεδιαστές που ξεχώρισαν

Το A’ Design Award & Competition ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες τα ετήσια αποτελέσματα «World Design Rankings» αποκαλύπτοντάς μας τον αριθμό των βραβείων που ελήφθησαν ανά εθνικότητα!

Η Κίνα βρίσκεται και πάλι στην κορυφή, ανάμεσα σε 114 χώρες φέτος, με 110 πλατινένια βραβεία. Ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιαπωνία, Ιταλία, Χονγκ Κονγκ.
Η Αυστραλία Australia εκτοπίστηκε από το Top 10 από την Πορτογαλία, η Πολωνία πέρασε σε βαθμολογία την Ελβετία, ενώ Τουρκία και Γερμανία δεν κατάφεραν καν να πάρουν πλατινένιο βραβείο φέτος.

Οι πρώτες 10 θέσεις διαμορφώνονται ως εξής:

 


Η Ελλάδα παραμένει στην 34η θέση με 2 πλατινένια βραβεία φέτος, ένα στην Αλίκη Ροβύθη στην κατηγορία packaging για την paper bag «Get the hang of it» η οποία παροτρύνει μαγαζιά και καταναλωτές να ακολουθήσουν μία πιο «πράσινη» οδό:

 


και ένα στο αρχιτεκτονικό γραφείο officetwentyfive από την Θεσσαλονίκη, για τον σχεδιασμό του Compass, των κτηρίων της Ευρωπαϊκής Βιοκλιματικής Σχολής στην Κρήτη.

 


Τα  A' Design Awards καλύπτουν περί τις 100 σχεδιαστικές κατηγορίες για τις οποίες μπορείτε να μάθετε τα πάντα εδώ.
Αποτελούν τον κορυφαίο διεθνή ετήσιο διαγωνισμό για τον σχεδιασμό και στοχεύουν να δημιουργήσουν μια παγκόσμια ευαισθητοποίηση και κατανόηση για τις καλές πρακτικές και αρχές του design και στο να ωθήσουν τους σχεδιαστές, τις εταιρείες και τα εμπορικά brands να δημιουργήσουν ανώτερα προϊόντα και υπηρεσίες που ωφελούν την κοινωνία.

Είτε ασχολήστε λοιπόν με την τέχνη αμιγώς, είτε με τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική, το επικοινωνιακό design, τη μόδα ή το 3D rendering αυτός είναι ένας θεσμός που σας ενδιαφέρει πολύ!

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε έργα των Ελλήνων σχεδιαστών που ξεχώρισαν:

Πρώτη σε βαθμολογία κι ας μην απέσπασε πλατινένιο βραβείο, η Ελένη Μπρασινίκα με score 64 και 18 βραβευμένα έργα ανάμεσα στα οποία το «Word of Mouth Urban bench», που συνδυάζει τη ρομποτική τεχνολογία και το αλγοριθμικό design επιδιώκοντας να επικοινωνήσει μηνύματα μέσω γραφής braille.

 

Ακολουθούν, ο Γιώργος Δρακάκης:

 

η Αντωνία Σκαράκη:

 

η Αθανασία Λειβαδίτου:

 

οι Red Design Consultants της Ροδάνθης Σεντούκα:

 

ο Ξ. Ε. Γρηγορέλης:

 

ο Πάνος Τσακίρης:

 

και η Σοφία Γεωργοπούλου που συμπληρώνει την ελληνική δεκάδα:

 

Ανάμεσα στους νικητές και το δημιουργικό γραφείο των αγαπημένων μας Future Perfect με τα σουβέρ - χάρτη της Αθήνας, «The Concrete Cities»:

 

Καταθέστε κι εσείς τις καλύτερες δουλειές σας εδώ και δώστε μία ευκαιρία στο ταλέντο σας να λάμψει!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.