Ανακοίνωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον επαναπρογραμματισμό του 2022

Ανακοίνωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον επαναπρογραμματισμό του 2022

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για την αναθεώρηση του προγραμματισμού του, σημειώνει τα εξής :

Πάγια στάση και πολιτική του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ήταν και παραμένει η προστασία της τέχνης και του πολιτισμού, ο σεβασμός των καλλιτεχνών και της προσφοράς τους χωρίς διακρίσεις οιασδήποτε φύσεως. Το Μέγαρο αποτελεί μια όαση πολιτισμού που απευθύνεται με τις δράσεις του σε όλους και στηρίζεται σε μουσικούς, ανθρώπους των Γραμμάτων, της Επιστήμης και των Τεχνών  που τιμά για το ταλέντο και την προσφορά τους, ανεξαρτήτως χώρας προελεύσεως, γλώσσας και θρησκείας.

Δυστυχώς οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν ανατρέψει τις συνήθεις πρακτικές προγραμματισμού και οδηγούν σε απρόβλεπτες τροποποιήσεις και αναβολές, προερχόμενες σε αρκετές περιπτώσεις από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, αλλά και από τις ίδιες τις συνθήκες που διαμορφώνονται.

Με απόλυτη προσήλωση στην αποστολή του Μεγάρου, που είναι να υπηρετεί την Τέχνη και τον Πολιτισμό χωρίς διακρίσεις, και με απόλυτη συναίσθηση του ότι η τρέχουσα συγκυρία μπορεί να φέρει σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης που έχουν κληθεί στο Μέγαρο, σε δυσχερή θέση, είτε διότι είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή που εμπλέκεται στις πολεμικές συγκρούσεις, είτε διότι είναι εγκατεστημένοι αλλού αλλά μπορεί να έχουν δεσμούς με πρόσωπα εγκατεστημένα ή πολιτικά εκτεθειμένα στις χώρες των εμπολέμων, ή και να είναι και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες πολιτικά εκτεθειμένοι, αποφάσισε να τροποποιήσει τον προγραμματισμό του και να προχωρήσει στην αναβολή ορισμένων αρχικά προγραμματισμένων συναυλιών. Ηδη προβλέπεται για τη συναυλία Σοκόλοφ, στην οποία δύο δημοσιεύματα αναφέρονται, ο επαναπρογραμματισμός της, και αναμένεται η απάντηση των εκπροσώπων του για νέα συναυλία στις αρχές Νοεμβρίου ή τα μέσα Δεκεμβρίου 2022.  

Ο ΟΜΜΑ παρακολουθεί με πολύ μεγάλη ανησυχία τα γεγονότα, καταδικάζει την προσφυγή στη βία και στον πόλεμο και εύχεται να επιστρέψουμε το ταχύτερο στις συνθήκες ειρηνικής συνύπαρξης και αλληλοσεβασμού που θεωρούσαμε μέχρι τώρα αυτονόητες ως αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαικού πολιτισμού.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΜΜΑ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.