Ανακοίνωση Ετήσιου Προγράμματος Εκδηλώσεων Μεγάρου Μουσικής Αθηνών | 2020-2021

Ανακοίνωση Ετήσιου Προγράμματος Εκδηλώσεων Μεγάρου Μουσικής Αθηνών | 2020-2021

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με σύμμαχό του το Υπουργείο Πολιτισμού, παραμένει αφοσιωμένο στον στόχο του να προσφέρει στους φίλους του εμπειρίες πολιτισμού υψηλού επιπέδου υπό ασφαλείς υγειονομικές συνθήκες. Η καλλιτεχνική περίοδος 2020–2021 φέρνει κοντά στο κοινό του σημαντικούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, στηρίζει τους έλληνες δημιουργούς και σολίστ αλλά και τη νέα γενιά μουσικής της Ελλάδας, ενδυναμώνει τον εκπαιδευτικό του ρόλο μέσα από συναυλίες και ειδικές δράσεις και προωθεί νέες συνεργασίες με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ο Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κ. Νίκος Πιμπλής, αναφερόμενος στους στόχους της νέας σεζόν, υπογράμμισε: 

«Είναι μεγάλη μας χαρά που σας υποδεχόμαστε ξανά στο Μέγαρο. Είναι μια κρίσιμη χρονιά, αλλά πιστεύουμε ότι σε κάθε κρίση κρύβεται και μια ευκαιρία. Ενώ, λοιπόν, ακυρώσαμε 120 παραστάσεις, είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε online 26 ιστορικές παραστάσεις και 35 ομιλίες του Megaron Plus, οι οποίες είχαν συνολικά περισσότερες από 750.000 προβολές.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποτελεί ένα πολύτιμο και σπάνιο εργαλείο στη διάθεση της Πολιτείας και το 2021 κλείνει 30 χρόνια από την ίδρυσή του. Παρά την αβεβαιότητα των καιρών, το Μέγαρο συνεχίζει να υπηρετεί την τέχνη, την ποιότητα και την ιδρυτική του αποστολή, προς όφελος όλων, παραμένοντας ανοιχτό στην πόλη και στον κόσμο.

Έτσι, αναβαθμίζουμε την ψηφιακή μας παρουσία και εμπλουτίζουμε το online περιεχόμενο. Σχεδιάζουμε σειρά συναυλιών και ειδικών εκδηλώσεων που συνδέονται με τον εορτασμό των 30 χρόνων ώστε να αναδειχθεί το έργο του όχι μόνο ως αποτίμηση του πολιτιστικού ίχνους του Μεγάρου στην παρελθούσα περίοδο αλλά και ως οδηγός για την παρουσία του στην πολιτιστική ζωή της χώρας στο μέλλον.

Υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο έλληνες καλλιτέχνες με φιλοδοξία και όραμα: η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων από φέτος θα στεγάζεται στο Μέγαρο, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου φιλοξενείται για τις πρόβες του νέου του έργου στο Μέγαρο, αλλά και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες και μουσικοί, ενώ παράλληλα επενδύουμε σε νέες ελληνικές παραγωγές. Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τα Mουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής, τους Μουσικούς της Καμεράτας και αναπτύσσουμε τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Θα συμπράξουμε και με τον Δήμο Αθηναίων και την Πρωτοβουλία 1821–2021 από τα 15 πολιτιστικά και κοινωφελή ιδρύματα για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής (21 Ιουνίου 2021) σε εορτασμό των 200 χρόνων ελληνικής ανεξαρτησίας.

Προστατεύουμε τους ανθρώπους μας και το κοινό εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εξάλλου, το Μέγαρο διαθέτει πρωτοποριακές για την εποχή τους εγκαταστάσεις που βασίζονται σε πολύ ισχυρά συστήματα κλιματισμού 100% φρέσκου αέρα χωρίς ανακύκλωση, κάτι που το καθιστά από τους πιο ασφαλείς δημόσιους χώρους στην Αθήνα.

Για να απολαύσουμε όλοι ξανά το μεγαλείο της μουσικής και της τέχνης στους υπέροχους χώρους του Μεγάρου, προσβλέπουμε στη βοήθεια όλων: των καλλιτεχνών, του κοινού, του Τύπου, της Πολιτείας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με ιδιαίτερη μνεία στους χορηγούς και φυσικά στα μέλη και στους συνδρομητές μας».

Nίκος Πιμπλής
Πρόεδρος ΔΣ ΟΜΜΑ

Ξανά στο Μέγαρο: Το πρόγραμμα για τη σεζόν 2020-2021 εδώ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.