Με επιτυχία διοργανώθηκε ημερίδα για την Πολιτιστική Προσβασιμότητα στις Βρυξέλλες

Με επιτυχία διοργανώθηκε ημερίδα για την Πολιτιστική Προσβασιμότητα στις Βρυξέλλες

Η πρώτη ημερίδα με θέμα την Πολιτιστική Προσβασιμότητα (Perspectives on the cultural accessibility of persons with disabilities and learning difficulties) διοργανώθηκε πριν λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του Αλέξη Γεωργούλη (με την ιδιότητα του τακτικού μέλους της Επιτροπής Πολιτισμού).

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται σε µία ευρύτερη προσπάθεια να επισημανθούν και να αναδειχθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα µε αναπηρία κατά την πρόσβαση σε πολιτιστικούς χώρους, αλλά και στον πολιτισμό ως επιλογή σταδιοδρομίας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει συγκεκριμένες προτάσεις, καλές πρακτικές και να εντοπίσει τις προβληματικές φέρνοντας μαζί ειδικούς, εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους ΑμεΑ και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Ομιλητές και εκπρόσωποι διάφορων πολιτικών και καλλιτεχνικών φορέων αποδέχτηκαν την πρόσκληση και κατέθεσαν τη στρατηγική και τις λύσεις τους για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά τους συνάνθρωπους μας. 

> Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Γενικός Γραμματέας ΣύγχρονουΠολιτισμού, Ελληνικό Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

> Dr. Dr.h.c. Παρασκευή (Παρούλα) Νάσκου – Περράκη, Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Οργανισμών, Πρόεδρος Ινστιτούτου Βαλκανικών Σπουδών

> Lara Orlandi, Υπεύθυνη Πολιτικής, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, DG CONNECT, Unit I1 – Audiovisual & Media Services Policy.

> Alejandro Moledo, Συντονιστής Πολιτικής, Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF)

> Julie Lenoir, Junior Σύμβουλος Πολιτικής ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) Νομοθεσία & Πολιτική

> Dr Pilar Orero, Πανεπιστήμιο Autònoma της Βαρκελώνης, Ισπανία

> Αντώνης Ρέλλας, Σκηνοθέτης, ανάπηρος καλλιτέχνης, Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ

> Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη, Ερευνήτρια, Ακαδημαϊκός, AVT Πρακτικός, Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών

> Μόνικα Τσιλιμπέρδη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης για την Ανάπτυξη της Σύγχρονης Δημιουργίας Ελληνικό Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

> Κατερίνα Βρανά, Stand-Up Κωμικός

> Αντώνης Τσαπατάκης, Παραολυμπιονίκης

 
 

Την ημερίδα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά οι 5 νικήτριες που αναδείχθηκαν μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα από τους επίσημους λογαριασμούς του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

 

Ο ίδιος δηλώνει σχετικά:

«Το Κοινοβούλιο είναι ένας δημοκρατικός θεσμός. Ο μόνος στην Ένωση και πρέπει να είναι ανοιχτός. Με την πρωτοβουλία μου αυτή ήθελα να γίνει αντιληπτό ότι δεν χρειάζεται κανένα απολύτως χαρακτηριστικό για να μπορεί κάποιος να το επισκεφτεί. Πρέπει να είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες, ανά πάσα στιγμή και για κάθε τους ζήτημα.»

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.