Ακροάσεις νέων μουσικών στην Camerata Junior

Ακροάσεις νέων μουσικών στην Camerata Junior

Η Camerata Junior, Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, επιλέγει τα νέα μέλη που θα πλαισιώσουν το παιδικό και εφηβικό της τμήμα στα όργανα: Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο.

Η Camerata Junior η οποία συμπλήρωσε με επιτυχία τα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας της, εγγράφει νέα μέλη στο παιδικό και εφηβικό της τμήμα, μετά από ακρόαση των ενδιαφερομένων που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου 2016.

Οι νέοι μουσικοί θα πρέπει να έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και να παρακολουθούν ανελλιπώς τα μαθήματα -δοκιμές της Ορχήστρας που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών- με δάσκαλο και μαέστρο το βιολονίστα Δημήτρη Σέμση. Η συμμετοχή των μελών είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση με τα στοιχεία τους στη Γραμματεία των Φίλων της Μουσικής sfm.camjunior@megaron.gr μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες για το ρεπερτόριο των ακροάσεων: www.sfm.gr.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ CAMERATA JUNIOR:

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (έως 15 ετών)

Οι υποψήφιοι θα εξετασθούν σε έργα επιλογής τους επιπέδου τουλάχιστον Γ’ Κατωτέρας και σε εκ πρώτης όψεως ανάγνωση (prima vista)

 

ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Οι υποψήφιοι θα συνοδεύονται στην ακρόαση από πιανίστα επιλογής τους. Θα εξετασθούν σε μία εκ πρώτης όψεως ανάγνωση (prima vista) και στα εξής έργα:

 

Βιολιά (έως 24 ετών):  ένα έργο επιλογής του υποψηφίου & ένα σόλο από το 1ο μέρος ενός κοντσέρτου του W.A.Mozart.  

Βιόλες (έως 24 ετών):  ένα έργο επιλογής του υποψηφίου & ένα σόλο από το 1ο μέρος ενός κοντσέρτου Stamitz ή Hofmeister.

Βιολοντσέλα (έως 24 ετών): ένα έργο επιλογής του υποψηφίου & ένα σόλο από το 1ο μέρος ενός κοντσέρτου του J. Haydn.  

Κοντραμπάσα (έως 26 ετών): ένα έργο επιλογής του υποψηφίου.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.