Ακούστε το νέο τραγούδι του Γιάννη Μήτση με τίτλο «Οι Ψυχές Μας Θα ‘Ναι Πάντα Εδώ»

Ακούστε το νέο τραγούδι του Γιάννη Μήτση με τίτλο «Οι Ψυχές Μας Θα ‘Ναι Πάντα Εδώ»

Ο Γιάννης Μήτσης, Θεσσαλονικιός και πολίτης του κόσμου, προσκυνητής της ροκ και της ηπειρώτικης παράδοσης, τραγουδιστής εξομολογητικός, τρυφερός και διαυγής, συνθέτης μελωδιών «δικών μας» και «ξένων» που ακούγονται το ίδιο οικείες, τραγουδοποιός του ελληνικού βορρά, παιδί του Σαββόπουλου και του Παπάζογλου, συνομιλητής του Μάλαμα, του Θανάση Παπαπακωνσταντίνου, του Παυλίδη, του Ζερβουδάκη και του Πορτοκάλογλου...

Όπως λέει ο ίδιος όταν τον ρωτούν τι από αυτά νοιώθει περισσότερο: Όλα αυτά και πολλά άλλα. Η ζωή μας φέρνει αντιμέτωπους με πολλούς ρόλους, φοράμε πολλές ταυτότητες. Όμως κατεξοχήν αισθάνομαι μουσικός. Η τραγουδοποιία είναι η ανάγκη μου να εκφραστώ γράφοντας τραγούδια. Το τραγούδι είναι αυτό που γεμίζει τον κόσμο μου, αυτό που συγκρούεται μέσα μου και θέλει να βγει. Έτσι εξελίσσομαι ως άνθρωπος.

Η εμπειρία και οι αναμνήσεις των χρόνων με τα Ξύλινα Σπαθιά επιβεβαιώνουν την ανάγκη του να δημιουργεί μουσική συνεχώς: Τα Ξύλινα Σπαθιά τα δημιούργησε η εποχή τους, μία εποχή που είχε ανάγκη από συγκροτήματα. Ήταν χρόνια δυνατά, με πολλές εμπειρίες και άφησαν μέσα μου όμορφες αναμνήσεις. Όμως, είτε υπήρχαν, είτε όχι τα Σπαθιά, η δική μου ανάγκη για μουσική θα ήταν η ίδια με σήμερα. Πάντα παρούσα στη ζωή μου και το ίδιο απαραίτητη για την ψυχή μου.

Το τελευταίο γίνεται φανερό από την δημιουργία ενός νέου δίσκου που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Μέσα στην καραντίνα και στην περίεργη συνθήκη που δημιουργήθηκε για όλους τους καλλιτέχνες, ξεπήδησαν νέα τραγούδια, τα περισσότερα σε μουσική του Γιάννη Μήτση, ενώ η παραγωγή είναι του Γιώργου Ανδρέου.

Το πρώτο single με τίτλο Οι Ψυχές Μας Θα ‘Ναι Πάντα Εδώ μιλά για την αγάπη, όπως την ερμηνεύει ο καθένας. Η καλλιτεχνική δημιουργία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το συναίσθημα. Κάθε τι που μπορεί να προκαλέσει τη γέννηση, την έκρηξη, την ανάδυση ή την αναζωπύρωση ενός συναισθήματος, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για καλλιτεχνική δημιουργία. Πότε είναι ο έρωτας, πότε η θλίψη, πότε ο θυμός.

Το τραγούδι αυτό ήρθε να σηματοδοτήσει και μία νέα συνεργασία, αυτή με την Κορίνα Λεγάκη. Ο Γιάννης Μήτσης γνώρισε την Κορίνα σε μία συναυλία. Και εντυπωσιάστηκε από την καθαρότητα της φωνής της και την έκφρασή της. Οι φωνές τους ταίριαξαν πολύ αρμονικά και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Απολαύστε το!
 
 


 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.