Ακούστε το Hold On, το νέο single του Bill Randen

Ακούστε το Hold On, το νέο single του Bill Randen

Ο Bill Randen είναι ένας κατά βάσιν folk τραγουδοποιός, του οποίου ο ήχος κάποιες φορές πηγαίνει προς το rock ενώ κάποιες άλλες φορές, αγγίζει πιο σκοτεινά ηχητικά μονοπάτια. Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικά album, τα The later tapes vol.1 Antiquities 
(2019) και The later tapes vol.2 The Parallels (2020), που πήραν καλές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αρκετά από τα singles (Of Many, Sweet Departure, Misfit Yonder, Down, If You Want, Glad to know you, Water), κέρδισαν τις εντυπώσεις των ραδιοφωνικών παραγωγών αποκτώντας airplay στα ελληνικά τηλεοπτικά μουσικά κανάλια και ραδιόφωνα. Το “Hold on” είναι το τρίτο κατά σειρά κομμάτι, μετά τα “All I can give you” και “Ground Zero Dawn” συνεχίζοντας τον δρόμο που θα οδηγήσει στο τρίτο του album.

Το νέο single “Hold on”, μπορεί να έχει σαν βάση του τον ακουστικό ήχο, αλλά στην πορεία του εξελίσσεται σε ένα rock κομμάτι, χωρίς παρόλα αυτά να χάνει την folk ταυτότητα, τραγουδοποιία και ουσία του. Στιχουργικά χρησιμοποιούνται λίγες λέξεις, οι οποίες όμως εκθέτουν άμεσα τον ακροατή σε σημαντικά μηνύματα. Το βίντεο, που συνοδεύει το κομμάτι, συμβολίζει την ψυχική βία στην οποία υποβάλλεται η ανθρώπινη υπόσταση, την κοινωνική παραπλάνηση, απαξίωση και την πολύτιμη ελευθερία που θα έρθει (?) να λυτρώσει. Το φινάλε αφήνει το κοινό με ένα αισιόδοξο μήνυμα, κάτι για το οποίο αξίζει κάποιος να αγωνίζεται και να ελπίζει.
 

 

* Follow Bill Randen: 
Bandcamp | You Tube | Facebook | Instagram | Spotify 

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.