Αισθητηριακή Διαδρομή στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου! Μύρισε, Κοίτα, Νιώσε, Άκου, Γεύσου!

Αισθητηριακή Διαδρομή στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου! Μύρισε, Κοίτα, Νιώσε, Άκου, Γεύσου!

Έλα στο ΒΜΦ και ανακάλυψε τι κρύβεται στα κίτρινα κουτιά!
Γνώρισε την ιστορία του παλιού εργοστασίου μέσα από το μαγικό κόσμο των αισθήσεων.

Αξιοποιώντας το πλούσιο αισθητηριακό υλικό που διαθέτει ακόμα το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων προτείνει μία πρωτότυπη - για τα ελληνικά μουσειακά δεδομένα -  αισθητηριακή διαδρομή μετατρέποντας τη γνώση σε συναρπαστική εμπειρία!

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου απευθύνεται από την αρχή της λειτουργίας του, το 2013, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και προωθεί τη δημιουργική μάθηση μικρών και μεγάλων. Αναβαθμίζοντας τη λειτουργία του, εισάγει στην ήδη υπάρχουσα μουσειακή διαδρομή 7 νέες στάσεις για τις 5 αισθήσεις: μια καινοτόμα πορεία προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες, ακόμη και στους πιο… μικρούς!

Μέσα στους βιομηχανικούς χώρους έχουν τοποθετηθεί επτά «σημεία διάδρασης» με τη μορφή κίτρινων κουτιών. Πρόκειται για μια εναλλακτική διαδρομή όπου η συμμετοχή του κοινού είναι απαραίτητη και καθοριστική στην «ανακάλυψη» της πληροφορίας. Οι επισκέπτες μπορούν να μυρίσουν, να δουν, να νιώσουν, ν’ ακούσουν, ακόμη και να γευτούν την… ιστορία του βιομηχανικού εργοστασίου. Η αισθητηριακή διαδρομή προτείνεται για οικογένειες με παιδιά από 3 ετών και πάνω και φυσικά για όποιον αναζητά μια ξεχωριστή εμπειρία στο Μουσείο.

Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τη λειτουργία των μηχανημάτων, τα διάφορα στάδια της γραμμής παραγωγής του φωταερίου και το βιομηχανικό περιβάλλον τόσο του εργοστασίου όσο και της ευρύτερης περιοχής του Γκαζιού. Θα ακούσεις τον ήχο του φτυαρίσματος του λιθάνθρακα και του κουδουνιού της βάρδιας που καλούσε τους εργαζομένους για δουλειά.  Ακόμη, θα αγγίξεις το κωκ ή  θα νιώσεις τη ζέστη που υπήρχε μέσα στους φούρνους. Αναρωτιέσαι πώς λειτουργούσαν τα εντυπωσιακά αεριοφυλάκια και πώς γεμίζει η δεξαμενή τους, πώς έκαιγαν οι φούρνοι για να… ανάψουν τελικά τα φώτα της πόλης; Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στα κίτρινα κουτιά! Ακόμη, θα ενεργοποιήσεις την όσφρησή σου μέσα από τρεις χαρακτηριστικές μυρωδιές της περιοχής του Γκαζιού που επικρατούσαν πριν από σχεδόν 100 χρόνια. Στο τέλος της διαδρομής θα μάθεις τι έπιναν οι εργάτες καθημερινά και… θα το «γευτείς».

Η νέα αισθητηριακή διαδρομή κάνει την ιστορία του παλιού εργοστασίου και την εκμάθησή της ακόμη πιο διασκεδαστική! Στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης θα ζήσεις μια μοναδική εμπειρία περιήγησης με όλες σου τις αισθήσεις! Θα το τολμήσεις;  

#my_igm
#20yrsTECHNOPOLIS

*Είσοδος: 1 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες:

Tηλ.: 213 0109325, 213 0109300
www.gasmuseum.gr

Χειμερινό ωράριο (15.10 — 15.4)
Τρι – Κυ: 10.00 — 20.00
Τελευταία είσοδος: 19.00

Θερινό ωράριο (16.4 — 14.10)
Τρι – Κυ: 10.00 — 18.00
Τελευταία είσοδος: 17.00

Κλειστά:
Κάθε Δευτέρα
1 Ιανουαρίου
Κυριακή του Πάσχα
1 Μαΐου
15 Αυγούστου
28 Οκτωβρίου
25 & 26 Δεκεμβρίου

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300, 213 0109325

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.