9ο Διεθνές Φεστιβάλ Βιντεοποίησης 2021 Αθήνα | Ανοιχτό Κάλεσμα σε Καλλιτέχνες

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Βιντεοποίησης 2021 Αθήνα | Ανοιχτό Κάλεσμα σε Καλλιτέχνες

Το International Video Poetry Festival στην Αθήνα είναι ένα ανοιχτό πεδίο για τη δημιουργική έκφραση όλων των τάσεων της σύγχρονης ποίησης. Το Διεθνές Φεστιβάλ Βίντεο-Ποίησης ξεκίνησε το 2012 και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ποίησης στον κόσμο με εκατοντάδες διεθνείς συμμετοχές κάθε χρόνο. Στα εννιά χρόνια διοργάνωσης του, προσφέρει σε ποιητές, σκηνοθέτες, μουσικούς, performers και video artists από όλο τον κόσμο ένα πεδίο συνάντησης και περιπλάνησης στον κόσμο της Βιντεοποίησης. Με video poetry art προβολές, αναγνώσεις ποίησης, συναυλίες, αναδρομικές εκθέσεις, performances, εργαστήρια και διαλέξεις παρουσιάζεται η ποικιλία της ΒιντεοΠοίησης και της Spoken Word Poetry σκηνής στην Ελλάδα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης πραγματοποιείται σε δύο διαφορετικές ημέρες. Η πρώτη μέρα- Video Poetry– Show Room, μια μοναδική ζώνη που περιλαμβάνει προβολές από βιντεοποιήματα, οπτικά ποιήματα, ποιήματα μικρού μήκους και κινηματογραφική ποίηση από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο (Αμερική, Ασία, Ευρώπη, Αφρική) και εργαστήρια από δημιουργούς και θεωρητικούς της βιντεοποίησης. Η δεύτερη μέρα – Live Performance Zone – με καλεσμένους ποιητές και σκηνοθέτες από τις 5 ηπείρους που παρουσιάζουν τα έργα τους σε ένα περιβάλλον οπτικοακουστικής ποίησης και συνοδεύονται από συναυλίες πειραματικής μουσικής και multi media live performances.

Οι ποιητές, οι σκηνοθέτες, οι video artists και οι performance καλούνται να υποβάλουν τα έργα τους και τις προτάσεις τους στο 9ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης στην Αθήνα. Το φεστιβάλ θα προβάλλει ένα μεγάλο εύρος έργων που αναπτύχθηκαν μέσω της ποίησης. Το International Video Poetry Festival θα φιλοξενήσει επίσης μια σειρά από πάνελ, ομιλητές, εργαστήρια και διαλέξεις σχετικά με την ΒιντεοΠοίηση. Εκτός από τις προβολές βιντεοποιημάτων, θα υπάρχει και μια ξεχωριστή αίθουσα video art με διεθνείς συμμετοχές.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το πότε δημιουργήθηκε η ταινία ή εάν η ταινία έκανε πρεμιέρα σε περιφερειακό ή διεθνές επίπεδο. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο θέμα ή τη γλώσσα προέλευσης. Το Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης θα δεχτεί υποβολές poetry films, filmpoems, digital-poetry, poetry video, Cin(E)-Poetry, spoken word films, videopoema, visual poetry, choreopoems, poetrinca, media poetry, και όλων των έργων που οδηγούνται από το κόσμο της ποίησης.

Ενθαρρύνονται οι: live performances, video mapping, installation proposals, and grand-scale video art presentations που περιέχουν ισχυρές πτυχές της ποίησης. Το Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης καλεί δημιουργούς πειραματικών ταινιών και βίντεο που διερευνάνε την ποίηση ή τη λογοτεχνία σε προφορική, γραπτή, οπτική ή συμβολική μορφή. Το κάλεσμα περιλαμβάνει μη αφηγηματικά έργα και avant-garde έργα αφιερωμένα και εμπνευσμένα από την ποίηση και τη λογοτεχνία.

Το International Video Poetry σας προσκαλεί επίσης, για την φετινή χρονιά, να κινηματογραφήσετε βίντεο ποιήματα με βάση την ποίηση του Allen Ginsberg και του Gregory Corso.

Το Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης υποστηρίζει τα έργα που εξετάζουν και αμφισβητούν τις παραδοσιακές μεθόδους συνεχίζοντας να λειτουργούν ως εργαλεία για την εξερεύνηση της ποίησης. Το Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης θα εξετάσει ντοκιμαντέρ που εστιάζουν σε ποιητές, ποιήματα, που εστιάζουν στην ποίηση, στα λογοτεχνικά κινήματα και σε ιστορικά γεγονότα. Τα ντοκιμαντέρ πρέπει να έχουν αγγλικούς ή ελληνικούς υπότιτλους.

Το Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης καλεί επίσης δημιουργούς και θεωρητικούς να μιλήσουν ή να παρουσιάσουν τα έργα τους από το πεδίο του κινηματογραφικού δοκιμίου.

Διοργανωτής του International Video Poetry Festival είναι το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών σε συνεργασία με το Κενό Δίκτυο.

Κάθε χρόνο, η επιτροπή του Ινστιτούτου Πειραματικών Τεχνών ξεχωρίζει τα 10 πιο αξιόλογα βιντεοποιήματα του ετήσιου φεστιβάλ.

Η επιτροπή απαρτίζεται από τα επίσημα μέλη του Ινστιτούτου Πειραματικών Τεχνών.

Προθεσμία: Όλες οι υποβολές πρέπει να κατατίθενται, να αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να επισημαίνονται ταχυδρομικά το αργότερο στις 27 Νοεμβρίου 2020

 

Επιτρέπεται ένας έως δύο τίτλοι έργου ανά φόρμα υποβολής.
Επιτρέπονται όλες οι γλώσσες (συμπεριλαμβανομένων αγγλικών ή ελληνικών υπότιτλων).

Κανόνες και Όροι

Το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών ανακοινώνει το Ανοιχτό Κάλεσμα για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης. Μπορείτε να υποβάλετε έργα τέχνης που βασίζονται σε ποιήματα τα οποία να μην υπερβαίνουν τα 20 λεπτά.

Επιτρέπονται όλες οι γλώσσες συμπεριλαμβανομένων αγγλικών ή ελληνικών υπότιτλων. Η επιτροπή του Φεστιβάλ που αποτελείται από εκπροσώπους από τους τομείς της ποίησης, της βιντεοποίσης και των παραστατικών τεχνών θα επιλέξει τα έργα που θα αποτελέσουν τον κορμό του φεστιβάλ.

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης δεν θα σχολιάσει υποβληθείσες ταινίες ή έργα. Καμία αναθεώρηση δεν θα γίνει αποδεκτή μόλις ληφθεί μια καταχώριση. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία της πληρωμής, το Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης δεν παρέχει επιστροφή χρημάτων. Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την επιτροπή θα είναι οριστικές και δεν θα δοθεί επιστροφή του τέλους υποβολής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ πρέπει να είναι υποτιτλισμένες στα Αγγλικά ή στα Ελληνικά.

Σε περίπτωση που το υποβληθέν έργο γίνει αποδεκτό για συμπερίληψη στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης, ο αποστολέας συμφωνεί να παρέχει καθένα από τα ακόλουθα δικαιώματα στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Βίντεο Ποίησης χωρίς επιφυλάξεις, προϋποθέσεις:

(α) το δικαίωμα χρήσης φωτογραφιών και πληροφοριών που σχετίζονται με το έργο για τη δημοσιότητα του φεστιβάλ και δημοσιοποίησης του έργου στο κοινό του φεστιβάλ.

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης θα ανακοινώσει τις συμμετοχές στης 1η Δεκεμβρίου 2020.

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2021.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις: theinstitutecontact (at) gmail.com

Υποβολή Διαδικασίας

Η προθεσμία για όλες τις υποβολές είναι 27 Νοέμβριου 2020.

Το τέλος υποβολής είναι 5 ευρώ ανά βίντεο στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών
NATIONAL BANK OF GREECE
IBAN GR3701101320000013200441999

Εναλλακτική μέθοδος υποβολής: Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ ΒιντεοΠοίησης μπορεί επίσης να λάβει την υποβολή σας μέσω https://filmfreeway.com/. Εάν έχετε δηλώσει ένα έργο σε αυτήν την πλατφόρμα αυτοδιανομής, υποβάλετε κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο!

Υποβολή Μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου: Όλες οι υποβολές μέσω email πρέπει να συνοδεύονται από μια συμπληρωμένη φόρμα υποβολής PDF,  την απόδειξη της ηλεκτρονικής πληρωμής στον τραπεζικό λογαριασμό, still imageς και τουλάχιστον μια φωτογραφία από το έργο που καταθέτετε.

Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση μέσω email, κατεβάστε τη φόρμα υποβολής PDF, συμπληρώστε τη και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε ένα αντίγραφο, ώστε να μπορεί να επισυνάπτεται στο email σας.

Για να κατεβάσετε τη φόρμα υποβολής PDF κάντε κλικ εδώ.

Ονομάστε όλα τα αρχεία επισύναψης στο email με το όνομά σας και τη χώρα σας.

Είστε ευπρόσδεκτοι να επισυνάψετε πρόσθετα έγγραφα στην υποβολή email σας όπως ιστορικό εκθέσεων, υλικό δημοσιότητας, φωτογραφίες, βιογραφικά συντελεστών. Εάν θέλετε να υποβάλετε τη συμμετοχή σας μέσω email, θα πρέπει να στείλετε μόνο ένα email με ένα αρχείο wetrasfer. Όλα τα αρχεία στο wetrasfer πρέπει να φέρουν το όνομα και τη χώρα σας.

Email your submission to the following address: theinstitutecontact@gmail.com

Υποβολή μέσω ταχυδρομείου: Εάν θέλετε να ταχυδρομήσετε το υλικό σας. Πρέπει να μας στείλετε ένα USB με όλο το υλικό που θέλετε. Τα αρχεία πολυμέσων σας, τη φόρμα, φωτογραφίες, την απόδειξη της ηλεκτρονικής πληρωμής στον τραπεζικό λογαριασμό (παραπάνω λεπτομέρειες) και όλο το υλικό που θέλετε να μοιραστείτε με το φεστιβάλ.

Όλα τα αρχεία στο USB πρέπει να έχουν τίτλο το όνομά σας και τη χώρα σας.

Για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Βιντεοποίησης

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΑΓΡΗΣ / ΚΡΕΟΝΤΟΣ 159 / ΑΘΗΝΑ 10443 / ΕΛΛΑΔΑ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.