3ο Φεστιβάλ Humanlinks για την Ψυχική Υγεία

3ο Φεστιβάλ Humanlinks για την Ψυχική Υγεία

Η ομάδα των “Humanlinks - Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι” διοργανώνουν το 3ο μηνιαίο Φεστιβάλ για την Ψυχική Υγεία, το οποίο για λόγους προστασίας του κοινού θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι: “Άτομα - Κοινωνία - Θεσμοί : Σύνδεση και Συνεργασίες σε έναν Μεταβαλλόμενο Κόσμο” και επιλέχθηκε με στόχο να αναδείξει την ιδέα της σύνδεσης και το όφελος των συνεργασιών σε ένα κόσμο που αλλάζει γρήγορα.

Θα εστιάσει πάνω σε πέντε τομείς, στους οποίους οι Humanlinks έχουν ενδιαφέρον και αναπτύσουν διάφορα προγράμματα.
1. Στην Ψυχική Υγεία με έμφαση στην ψυχική ανθεκτικότητα και στην σχέση μας με τον εαυτό και τους άλλους
2. Το Περιβάλλον, επιδιώκοντας την ανάδειξη μιας βαθύτερης κατανόησης και προσέγγισης της σχέσης μας με αυτό.
3. Την Εκπαίδευση, ως μέρος μιας διαδικασίας που συνδέει τα μέλη που συμμετέχουν άμεσα και την αλληλεπίδραση με την κοινότητα καθώς και την παρουσίαση εναλλακτικών μορφών εκπαίδευσης
4. Την αναζήτηση και την εξερεύνηση της Συνείδησης, από την πλευρά της Επιστήμης κυρίως από τον τομέα των Νευροεπιστημών και της Φυσικής.
5. Εργασιακό Περιβάλλον εστιάζοντας στις σχέσεις μέσα σε αυτό, την αντιμετώπιση της επαγγελματική εξουθένωσης και την ανάπτυξη μιας ατμόσφαιρας δημιουργίας και ευμερίας.

Για τον κάθε τομέα αντιστοιχεί μια εβδομάδα εκδηλώσεων οι οποίες έχουν κατανεμηθεί και θα λάβουν χώρα σταθερά τις ημέρες: Τρίτη και Πέμπτη, 20:00 με 21:30 και Κυριακή, 11:00 - 13:30.

Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες και επαγγελματίες με βαθιά εμπειρία ο καθένας στον τομέα του κυρίως όμως συγχρονίζονται στο όραμα και στην διάθεση των humanlinks για έναν πιο ειλικρινή και πιο όμορφο κόσμο.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα υπάρχει πάνω στην κάθε εκδήλωση το ανάλογο link όπου ο καθένας θα μπορεί να συνδέεται και να μπαίνει αυτόματα. 

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές προς το κοινό

Humanlinks - Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι

Πληροφορίες
https://festival.humanlinks.gr/
https://www.facebook.com/3rdhumanlinksfestival2020
Mail: info.humanlinks@gmail.com
Τηλ: +30 69 44357 506

Οι “Humanlinks - Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι” είναι μια Μη Κερδοσκοπική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Δημιουργήθηκε το 2018 από μια ομάδα ανθρώπων που οραματίζεται και επιθυμεί μέσα από τα προγράμματά της να φέρει ένα νέο και ειλικρινή λόγο, πάνω σε σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα και να τα επικοινωνήσει με την ευρύτερη κοινότητα. Η αρχική ιδέα των Humanlinks αναδύθηκε πριν από 16 χρόνια, από μια ομάδα η οποία δοκιμάστηκε σε θέματα ψυχικής υγείας και μέσα από την εμπειρία της προσωπικής τους μεταμόρφωσης απέκτησαν την συνείδηση και την γνώση στο ποιες είναι πλέον οι προτεραιότητες των ανθρώπων, αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Τα θεραπευτικά προγράμματα και ο τρόπος προσέγγισης των Humanlinks στηρίχθηκαν στην έννοια της αυτοβοήθειας και την αλληλοϋποστήριξη των μελών υπό την καθοδήγηση και εποπτεία επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Από το 2018 διοργανώνει ημερίδες και ανοικτές εκδηλώσεις καθ όλη την διάρκεια του έτους καθώς και ετήσια μηνιαία φεστιβάλ για την ψυχική υγεία. Η Φιλοσοφία μας διέπεται από αρχές και ανθρώπινες αξίες, οι οποίες θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας και ενδυνάμωσης. Μέσα από την σύνδεση των κατοίκων της κοινότητας δημιουργείται μια αλυσίδα συνδέσμων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την επιμόρφωσή τους σε έναν γρήγορα μεταβαλλόμενο κόσμο.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.