30 χρόνια στον αέρα | Nέο άλμπουμ από τον Ντάσο Κούρτι (Dasho Kurti)

30 χρόνια στον αέρα | Nέο άλμπουμ από τον Ντάσο Κούρτι (Dasho Kurti)

Ο Ντάσο Κούρτι (Dasho Kurti) παρουσιάζει τον νέο του δίσκο με τίτλο «30 χρόνια στον αέρα». Αποτελεί το επιστέγασμα της σημαντικής του πορείας του στην ελληνική μουσική σκηνή, τόσο ως συνθέτη, όσο και δεξιοτέχνη του ακορντεόν.

Ο Ντάσο Κούρτι πραγματοποιεί στην ουσία ένα όνειρό του. Δημιουργεί έναν δίσκο κατάθεση ψυχής σε συνεργασία με σημαντικούς δημιουργούς, μουσικούς και ερμηνευτές. Μελοποιεί Τάσο Λειβαδίτη και Κώστα Βάρναλη, ενώ στίχους του έχουν εμπιστευθεί οι ταλαντούχοι, Βαγγέλης Βελώνιας, Ελευθερία Κουρλιά και Πάνος Δημητρόπουλος.

Οι ερμηνευτές του δίσκου «30 χρόνια στον αέρα», είναι έμπειροι και καταξιωμένοι αλλά και εκπρόσωποι της λαμπρής νέας γενιάς: Βασίλης Προδρόμου, Σεμέλη Παπαβασιλείου, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Ιουλία Καραπατάκη, Κώστας Παυλίδης, Φώτης Σιώτας, Αναστασία Χατζηαποστολίδου, Γιάννης Διονυσίου, Δημήτρης Υφαντής.

Ο ίδιος ο συνθέτης σημειώνει στο σημείωμα που συνοδεύει το ένθετο του cd: «Αυτή τη δισκογραφική δουλειά την πραγματοποίησα με τον τρόπο ακριβώς που ονειρευόμουν. Στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου βοήθησαν πολλοί και εκλεκτοί συνεργάτες, μουσικοί, ηχολήπτες και εξαιρετικοί ερμηνευτές, τους οποίους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον πανταχού παρόντα φίλο μου και συμπαραστάτη Δημήτρη Σίντο για την καθοριστική συμβολή του στην ενορχήστρωση, τον Μανώλη Πάππο που για μια ακόμα φορά ξεπέρασε τις προσδοκίες και τον πολυτάλαντο Φώτη Σιώτα που μας βοήθησε σημαντικά με τις απεριόριστες γνώσεις του στα «δοξάρια». Επίσης ευχαριστώ το Sierra Studios και το Antart Studios για την υποδειγματική φιλοξενία.»

Ο Ντάσο Κούρτι μας κάνει συνοδοιπόρους του σε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι που συνδέει τις δύο αγαπημένες του πατρίδες και συνθέτει στην ουσία το soundtrack της ζωής του δημιουργώντας εννέα τραγούδια σταθμούς.

Το album «30 χρόνια στον αέρα» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε cd, το οποίο μπορείτε να παραγγείλετε online. Θα το βρείτε επίσης στις προθήκες των δισκοπωλείων και των μεγάλων αλυσίδων λιανικής. Τα τραγούδια του κυκλοφορούν ψηφιακά και είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες εδώ.

* Ακούστε όλα εδώ τα τραγούδια του δίσκου εδώ:
 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.