2.421χλμ για το Κλίμα! | Ο υπερμαραθώνιος του Άγη Εμμανουήλ

2.421χλμ για το Κλίμα! | Ο υπερμαραθώνιος του Άγη Εμμανουήλ

Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να διανύσουμε για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας; Μπορούμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας για να τα καταφέρουμε;

Σε αυτές τις πολύ δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας αλλά και ο πλανήτης, με τις πρωτοφανείς σε ένταση και έκταση πυρκαγιές να αποκαλύπτουν το πρόσωπο της κλιματικής αλλαγής, ένας άνθρωπος ξεκινά τον δικό του αγώνα για το περιβάλλον και την προστασία του. Ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός, υπερμαραθωνοδρόμος και ακτιβιστής ξεκινά στις 11 Αυγούστου από την Αθήνα έναν υπερμαραθώνιο 2421 χιλιομέτρων (60 Μαραθώνιοι) για να τερματίσει την 1 Νοεμβρίου στην Γλασκόβη, οπού ξεκινά η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, η σημαντικότερη μετά την ιστορική διάσκεψη του Παρισιού.

Εκεί θα βρίσκονται όχι μόνο οι ηγέτες των κρατών που θα αποφασίσουν για το μέλλον μας, αλλά και χιλιάδες φορείς, οργανώσεις και πολίτες από όλο τον πλανήτη που θα διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Το κλίμα αλλάζει και οι επιστήμονες προειδοποιούν για την τελευταία ευκαιρία που έχουμε να αποφύγουμε τις μεγάλες φυσικές καταστροφές.

 

Με σημείο εκκίνησης την Πνύκα, ο Άγης Εμμανουήλ θα περάσει από την Ελλάδα στην Ιταλία, μετά τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.  Θα περάσει από 60 συνολικά πόλεις, για να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την κλιματική αλλαγή, για τις καταστροφικές συνέπειες που ήδη βλέπουμε στο περιβάλλον, στις πόλεις μας αλλά και στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Να ενώσει και να ενεργοποιήσει με αυτή την διαδρομή τους ανθρώπους με στόχο την σωτηρία του πλανήτη.

“Η στήριξη όλου του κόσμου από όπου περνώ, θα δώσει πνοή και δύναμη σε αυτή την ενέργεια, ώστε να αποκτήσει παγκόσμια απήχηση.” λέει ο ίδιος.

Πλέον δεν αρκούν μόνο τα μικρά βήματα. Πλέον δεν μπορούμε να περιμένουμε για την λύση, αλλά όλοι χρειάζεται να δράσουμε. Τώρα ενώνουμε όλοι τις προσπάθειές μας και… «τρέχουμε» για το κλίμα!  Το World Human Forum, ως μία παγκόσμια κίνηση πολιτών, στηρίζει την υπεράνθρωπη αυτή προσπάθεια γιατί είναι ισχυρό παράδειγμα της δύναμης που έχουμε όλοι μέσα μας.


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα και να στηρίξετε την προσπάθεια κάντε κλικ εδώ.
Για να παρακολουθείτε την διαδρομή του και αν θέλετε ως αθλητής να τρέξετε κάποιο κομμάτι μαζί του κάντε κλικ εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.