20 Σχολικές Βιβλιοθήκες ΑΛΚΗ ΖΕΗ

20 Σχολικές Βιβλιοθήκες ΑΛΚΗ ΖΕΗ

Με μεγάλη χαρά οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ πρόσφεραν σε 20 σχολικές βιβλιοθήκες όλα τα βιβλία της σπουδαίας Άλκης Ζέη, καθώς και δεκάδες τίτλους που απευθύνονται σε παιδιά.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της ιέρειας της παιδικής μας λογοτεχνίας και την ανακήρυξη του 2023 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ως Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προέτρεψαν τις σχολικές μονάδες να αναλάβουν ενεργό δράση και να γιορτάσουν την επέτειο αυτή δίνοντας στη βιβλιοθήκη τους την ονομασία «Άλκη Ζέη».

Σε αυτό το πλαίσιο και έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε προχωρήσαμε στη δωρεά βιβλίων για παιδιά σε συνολικά 20 σχολικές βιβλιοθήκες, 10 βιβλιοθήκες δημοτικών σχολείων και 10 βιβλιοθήκες γυμνασίων. Την αποστολή των βιβλίων στα σχολεία συνόδευσε και μια τιμητική πλακέτα, στην οποία αναγράφεται η ονομασία της βιβλιοθήκης (Βιβλιοθήκη «Άλκη Ζέη»), ώστε να τοποθετηθεί στην είσοδό της ή σε εμφανές σημείο του χώρου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις σχολικές μονάδες για τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία μας, στην οποία ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα.

ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Δημοτικά

1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Ρέντη
134ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
20ό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
11ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής
3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς
Δημοτικό Σχολείο Χρυσοχωρίου Καβάλας
16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας
59ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
3ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου
Δημοτικό Σχολείο Άνω Μεράς Μυκόνου

Γυμνάσια

10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας
1ο Γυμνάσιο Βύρωνα
2ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών
Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων
1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας
1o Γυμνάσιο Αριδαίας
Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
2o Πρότυπο Γυμνάσιο Τρίπολης
2ο Γυμνάσιο Κισσάμου Χανίων
2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου Κρήτης

Ευχαριστούμε θερμά τα τυχερά σχολεία για το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλαν. Μας μετέδωσαν τον ενθουσιασμό τους ο οποίος μας κινητοποιεί για μια δυναμική συνέχεια στην προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο της Άλκης Ζέη alkizei.com, για να μάθετε περισσότερα για τη ζωή και το έργο της.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.